14-09-13

VVE Hansbeke (met dank aan HAIR voor het wedstrijdverslag)

K.V.V. ZOMERGEM 1 – V.V.E. HANSBEKE 1 (14-09-’13) (Beloftenelftal)

 

Hansbeke leed op het terrein van Zomergem in zijn derde opeenvolgende derby het  eerste puntenverlies. De wedstrijd tussen een slordig voetballend Hansbeke (het was duidelijk wie er in de voorbereiding weinig van gebakken had) en een met de kansen morsende thuisploeg resulteerde dan ook in een logisch gelijkspel.

Al in de 5de min verscheen Piers alleen voor doelman Derudder maar Joeri lag gepast in de voeten. Op het kwartier zonderde Boulez de vrijgelopen Van Caneghem af maar die viseerde de lat met zijn afstandsschot. Pas na een halfuur kregen de bezoekers hun eerste kans. En wat voor een. Demeyer stuurde Van De Velde diep maar Tim zag, alleen voor doel, doelman Van Wassenhove gepast plat gaan. Eén minuut later verscheen Van De Velde opnieuw vrij voor doel maar nu besloot hij hoog over. Na 35 min. leek de openingstreffer een feit. Voor een open doel besloot Boulez de wenkende kans echter naast. Na de rust kwamen de bezoekers goedkoop op voorsprong. Doelman Van Wassenhove speelde tekort op De Poorter, Langeraert stak er gepast tussen en nam het geschenk in dank aan (47’ 0-1). Op het uur probeerde diezelfde Langeraert het vanop afstand, maar ook nu bracht de lat redding. Zomergem drukte Hansbeke terug. Een goede Derudder en een gebrek aan afwerking hielden de bezoekers echter overeind. Een kwartier voor het einde kwamen de bezoekers nog met tien te staan na twee maal geel voor Chielens Joran. Zomergem bleef drukken en een doelpunt zat er aan te komen. Een paar minuten voor affluiten kwamen De Micky’s dan ook meer dan verdiend op gelijke hoogte. Van Landuyt trok een spoor op links en trok voor, de vrijstaande Van Laeke zorgde op de valreep voor gerechtigheid (87’ 1- 1).

 

 

ZEVEREN SP. 5 – V.V.E. HANSBEKE 2 (15-09-’13) (Fanionelftal)

 

Niemand aan de rust die ook maar één cent durfde verwedden dat de bezoekers nog zo’n oplawaai zouden krijgen. Hansbeke stond aan de rust nog verdiend op voorsprong, maar in een mum van tijd lag het op het aangeduide kerkhof, zoals de mensen van Zeveren de weg hadden uitgelegd.

Zeveren startte gretig en bepaalde het tempo. Het waren echter de bezoekers die de beste kansen kregen. Zo stuurde Dhont na 3 min., voor hem zo goed als een thuismatch, op rechts De Pauw in de ruimte. Enzo ging voorbij zijn belager, vond voor doel de vrijstaande De Rycke maar Philippe besloot te zwak. De teruggesnelde doelman Meisman kon, laag uitvallend, de bal uit zijn doelvlak slaan. Meisman zou in die eerste helft zijn ploeg nog een paar keer in de wedstrijd houden. Na 11 min. zorgde de thuisploeg voor een eerste gevaar. Noppe mocht achter een vrijschop op de rand van de 16-meter. Ook doelman De Waele keerde met bravoure. Op het kwartier nam Van Couter een hoekschop van De Pauw ineens op de slof, maar Meisman pareerde gestrekt de schicht van Steven. Nog voor het halfuur kwamen de bezoekers niet eens onverdiend op voorsprong. De Waele mocht in zijn eigen backlijn een vrijschop nemen. Graveel kopte die door in de loop van De Pauw en die knalde nu wel de bal voorbij  de thuisgoalie (27’ 0-1). Twee minuten later was de verdubbeling bijna een feit. Van Couter stuurde Graveel weg, Björn met wat geluk, voorbij zijn belager, koos voor de korte hoek maar Meisman lag gepast plat. Een aflegger was hier misschien de betere oplossing geweest. Na de rust zat de thuisploeg al vlug op rozen. Noppe, niet gedekt, ging zijn kans. De bal week af op het lichaam van Van Parys en De Waele dook hopeloos de verkeerde kant op. Pech voor de bezoekers (46’1-1). Drie minuten later trok Giannaros strak voor, De Waele loste de bal en Sucaet zette in de rebound de thuisploeg op voorsprong (46’2-1). Zeveren ging door op zijn elan. Noppe mislukte volledig zijn schot, maar kon zelf in de herneming de bal alsnog tegen de netten plaatsen (51’3-1).Hansbeke kwam maar moeilijk uit de omknelling los. Na goed een uur kon Van Couter na een persoonlijke actie, dan toch even De Pauw in stelling brengen, maar opnieuw stak Meisman er gepast tussen. Enzo besloot in de herneming hoog over. Het werd nog erger voor geel-zwart toen Giannaros van de sokken werd gelopen in het strafschopgebied. Doelman Meisman liet zijn vis-à- vis vanop de stip met een staalharde pegel geen enkele kans (69’4-1). Zeveren wist zich gewonnen en controleerde verder de partij. In de 71ste min. werd Demeyer op een inworp van Graveel door Meisman van de sokken gelopen. Een nochtans goede leidende scheids zag er deze keer geen graten in, ondanks fel protest bij de bezoekers,. Op een geweldige cross van Bauters pikte ook kapitein Van De Velde nog zijn doelpuntje mee (78’5-1). Na een mistasten van De Bruyckere kon Van Hamme in de slotminuut de pil voor de bezoekers nog enigszins verzachten (89’5-2).

19:04 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, vv zomergem, zeveren sportief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.