06-10-13

VVE Hansbeke (met dank aan HAIR voor de wedstrijdverslagen)

V.V.E. HANSBEKE 2 – K.F.C. BELZELE 1 (05-10-’13) (Beloftenelftal)

 

In een matige topper besliste Van De Velde met twee doelpunten in de tweede helft het lot van de leider. Belzele, nog met het maximum der punten, moest lijdzaam toezien en de punten in de vlakte van de Karmenhoek laten.

Hansbeke nam de eerste initiatieven zonder echt gevaarlijk te zijn. Langeraert kreeg de eerste schietkans maar het kanon van Julian stond vooralsnog slecht afgesteld. Na ruim een kwartier herstelden de bezoekers het evenwicht. Op een collectief uitgespeelde aanval kwamen ze zelfs op voorsprong. Goeminne kon zich doorzetten en gaf de hele thuisdefensie, doelman Spegelaere incluis, het nakijken (26’0-1). Luttele minuten later kreeg Langeraert de kans op de gelijkmaker. Alweer bleek het kanon van Julian slecht afgesteld en hij besloot de toch wel open kans over. In de 36ste min. claimden de gasten, misschien niet geheel onterecht, een strafschop, voor fout op Van Hyfte. Scheidsrechter Bultinck ging niet in op het appel. Aan de overzijde besloot Van De Velde kort voor de rust nipt voorlangs. Kort na de pauze kreeg Van Kerkhove de kans om de stand te verdubbelen. Doelman Spegelaere voorkwam echter grotere averij door gepast in de voeten te gaan. Hansbeke wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. Het zette dan ook druk en dat resulteerde. Na 53 min. kon Van De Velde alleen op weg naar doel, maar Tim trapte in al zijn enthousiasme over de bal. Het was enkel uitstel van executie. Chielens T. vond even later met een gemeten voorzet het hoofd van Van De Velde en Tim knikte het leer keihard in de korte hoek tegen de netten (61’1-1). De bezoekers leken even van slag. Hansbeke kon dan ook profiteren. Van De Velde reageerde het snelst op een misverstand tussen de verdediging en doelman Lannoo en bracht de thuisploeg op voorsprong (69’2-1). Tien minuten voor het einde kwam Hansbeke nog met tien te staan na een onnodige rode kaart voor Langeraert Juul. Belzele drukte door maar bleek niet meer bij machte alsnog een punt uit de brand te slepen.

 

V.V.E. HANSBEKE 1 – F.C. POESELE 3 (06-10-’13) (Fanionelftal)

 

Grote publieke belangstelling voor de zoveelste Nevelse derby, waarbij de afwezigheid van de politiekers nog het meest in het oog sprong. Schijnbaar geen belangstelling meer, of waren de heren en dames met belangrijker dingen bezig? Zoals opmeten van terreinen ’t allen kante. Het zijn echter niet meer de derby’s zoals vroeger, waar de messen geslepen werden en tussen de tanden werden gestoken om er daarna een spannende sportieve wedstrijd van te maken.

In de eerste helft was de thuisploeg de toonaangevende ploeg maar de kansen waren op één hand te tellen. De afwerking bleef bij de luttele kansen in gebreke. Na een kwartier kon Van Couter eens uithalen maar zijn schot ging over de kooi van Telleir. Nogal wat ex-Hansbeeks bloed bij de bezoekers en die zorgden ook voor het eerste bezoekende gevaar. De Keyser gooide de bal tot bij De Waele maar die kon de broedermoord (nog) niet voltrekken. Niels trapte te zwak en doelman Pieter had maar voor het oprapen. In de 22ste min. kopte De Rycke P een voorzet van Van Couter door tot bij Demeyer maar Telleir duwde in hoekschop. Nog voor het halfuur kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Dhont stuurde een vrijschop tot bij De Pauw, Enzo kreeg tijd en ruimte zat om Telleir in de draai en overhoeks te verslaan (28’1-0). Hansbeke schakelde een versnelling hoger en de bezoekers snakten naar adem. Demeyer trok na 30 min voor en, gelukkig voor de bezoekers, was er de terug gesnelde De Decker (ook al een ex-Hansbekenaar) om net voor de neus van De Pauw zijn kamp te zuiveren. Eén minuut later kreeg Demeyer de kans om de bal in de 16 ineens op de slof te nemen en uit te halen, maar Kenneth verkoos alsnog de voorzet. Hansbeke verloor na de rust nog Dhont die met een gekloven lip de Spoed opzocht. Een kwartiertje druk bracht de bezoekers van een kleine achterstand naar een kleine voorsprong. Op een slecht weggewerkte hoekschop, waar hebben we dat verhaal nog gehoord, kon Pauwels J. zich doorzetten en de gelijkmaker was een feit (47’1-1). Na 52 min. was er appel voor strafschop voor fout op De Pauw, maar op de eerste de beste tegenaanval troffen de bezoekers raak. De broedermoord werd dan toch voltrokken. De Waele Niels gaf met een geweldige krul broer Pieter geen kans en via binnenkant paal klommen de bezoekers naar winst (53’1-2). Op het uur stuurde Van Parys de bal verkeerdelijk in de voeten van Pauwels J., maar alleen voor De Waele mislukte hij zijn schot volledig. Diezelfde Pauwels J. kon op een voorzet van Maesschalck van dichtbij aanleggen, maar hij besloot over na 65 min.. Een kwartier voor tijd ontzette De Vreese in de voeten van Maerschalck, maar De Waele redde alsnog in hoekschop. Poesele haalde de voet van het gaspedaal, maar bij Hansbeke liep alles te ongeordend om nog een serieuze kans te creëren. Drie minuten voor affluiten kon Pauwels J. na fout van De Vreese vanop de stip (al de zesde na zes wedstrijden) de eindstand vastleggen (87’ 1-3). Poesele toonde zich heel wat gretiger dan Hansbeke, waar sommigen denken dat voetbal een toeristische uitstap betreft. Voor trainer Demeyer is er deze week heel wat mentaal opknapwerk.

 

13:46 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, fc poesele, kfc belzele |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.