15-10-13

PERSMEDEDELING

Aan de lokale pers

 

 

‘Veilig thuis zijn’

Vlaams Belang voert campagne rond woninginbraken

 

De cijfers liegen er niet om. Het aantal pogingen tot inbraak en het aantal gelukte woninginbraken stijgt de voorbije jaren, ook al zijn er per gemeente serieuze schommelingen. Niet toevallig stelde de federale politie enkele jaren terug dat Vlaanderen ‘een supermarkt’ voor inbrekers geworden was. En onlangs werd bekend dat er vanuit landen als Bulgarije en Roemenië zelfs citytrips georganiseerd worden om hier inbraken te plegen!

 

Dat woninginbraken meer gevolgen hebben dan enkel de toegebrachte schade, wordt erkend door de politiediensten. Een woninginbraak is een delict met een grote impact op slachtoffers, buurtbewoners en hun omgeving. Woninginbraken tasten het gevoel van veiligheid van slachtoffers enorm aan. Het is een regelrechte aanslag op het wooncomfort in de straat, in de wijk en zelfs de gemeente.

 

Wat Nevele betreft, is dit niet anders. Het valt niet te ontkennen dat de ligging van Nevele (op- en afrittencomplex E40) als het ware een uitnodiging vormt voor inbrekers. Zo kenden we een nooit geziene piek in 2011. Het antwoord van de overheid is niet altijd even kordaat. Toen wij in 2012 in de gemeenteraad voorstelden om SDNA te promoten naar de vele voorbeelden in het buitenland én het geslaagd experiment in Dendermonde, leverde dat even een discussie op. Er werd zelfs eventjes nagedacht over het invoeren van camerabewaking in de LOWAZONE, maar intussen is al duidelijk geworden dat deze camerabewaking er niet komt.

 

Met deze sms-campagne (het volstaat om ‘alarm’ en naam en adres te sms’en naar 3111) die wordt voorgesteld in ons huis-aan-huisblad, bezorgt het Vlaams Belang een deur- en raamalarmpje aan alle geïnteresseerden. Met dat alarmpje willen we duidelijk maken dat het beveiligen van een woning kan en moet gepromoot worden door de politiediensten en de gemeentebesturen. Dit bescheiden hulpmiddel zorgt er alvast voor dat inbrekers het niet zo gemakkelijk krijgen om uw woning binnen te dringen. Preventie en harde repressie tegen inbrekers gaan immers hand in hand. Een voorbereid man is er immers twee waard!

 

 

Olaf Evrard

Voorzitter Vlaams Belang afdeling Nevele

0475/73.02.45

Olaf.evrard@telenet.be

www.vlaamsbelangnevele.be

 

voorblad lokaal blad.jpg

Voor het volledige blad te lezen, gewoon op de volgende link klikken:

20131015 lokaal blad.pdf

 

De commentaren zijn gesloten.