10-11-13

En minder leuk sportief nieuws (met dank aan HAIR voor het wedstrijdverslag)

Eerder in de namiddag was ik ook al aanwezig op de voetbalwedstrijd (en degradatietopper?) VVE Hansbeke - SK Vinderhoute.

 

V.V.E. HANSBEKE 1 – S.K. VINDERHOUTE 4 (10-11-’13) (Fanionelftal)

Beide ploegen deden er best aan de wedstrijd winnend af te sluiten (en dan vooral Hansbeke) om niet volledig weg te glijden. Op het ogenblik dat de thuisploeg de wedstrijd volledig in handen scheen te hebben, kreeg P. De Rycke DE kans om het laken naar de geel-zwarte kant te trekken. Doelman Umach, niet eens een echte doelman maar een veldspeler, moest niet eens moeite doen de meubelen te redden.

Het was er aan te zien aan de eerste helft dat beide ploegen in de kelder van het klassement verblijven. Weinig vloeiende combinaties en weinig doelgevaar. Hansbeke miste heel wat ervaring: Dhont (reis), Van Couter (gekwetst) en De Rycke T. (geschorst). De bezoekers van hun kant hadden ook selectieproblemen. Zo moest Umach, een veldspeler, in doel post vatten. De betere halve kansen waren voor de thuisploeg, maar afwerken blijft tot nader order het grootste probleem. Na 5 min. kopte een hardwerkende De Rycke een voorzet van De Bree in de loop van De Keyser. Umach kwam nog tijdig terug en werkte de lob van Jasper in hoekschop. De bezoekers reageerden pas na 20 min.. De Smet kon zich na balverlies van De Pauw losmaken maar besloot centimeters voorlangs. Een kwartier later kon de thuisploeg nog eens echt dreigen. De Rycke kopte een voorzet van Angelo panklaar voor de voeten van De Keyser, maar Umach bracht alsnog  redding, weliswaar zonder het echt te weten. De laatste dreiging voor de rust was voor rekening van de thuisploeg. Demeyer nam een vrijschop van Van Parys over en trok voor. De kopbal van De Rycke ging niet eens zo ver over. Hansbeke begon de tweede helft zoals het de eerste had afgesloten en kende al vlug succes. Een half weggewerkte hoekschop werd door Demeyer perfect aan de tweede paal gedropt en topscorer De Pauw liet Umach met het hoofd geen kans (50’ 1-0). Eén minuut later kwam de reeds hoger vermelde fase waarbij de thuisploeg de kans kreeg de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten. Na 57 min. kreeg ook De Keyser nog een uitstekende kans op de verdubbeling toen hij alleen voor doel eerder een terugspeelbal gaf dan een schot op doel. Umach had dan ook maar voor het oprapen. Hansbeke leek aangeslagen door deze missers en de bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd. Pech voor Hansbeke want de bezoekers werkten af aan bijna 100%. In plaats van de logische 2-0 viel al gauw de 1-1. Ifusi spurtte de rechterflank af en gaf in de loop van De Smet die met een simpel intikkertje de score gelijk zette (61’1-1). Vier minuten later stond Vinderhoute al op voorsprong. Ifusi zette zich door en bracht de bezoekers in twee tijden op voorsprong (65’1-2). Hansbeke kon geen vuist meer maken en moest naar het einde van de wedstrijd de kelk tot op de bodem ledigen. Op een uittrappen van De Waele kon De Bree nog alleen op doel  af maar ook Angelo besloot te slap om de thuisploeg nog enig zicht op puntengewin te geven. In zijn drang naar voor, kreeg de thuisploeg het deksel nog helemaal op de neus. Met een geweldig afstandsschot van De Smet kon de bordjesman opnieuw aan het werk (83’1-3). Drie minuten voor affluiten miste Vanden Bogaerde zijn interceptie waardoor Isufi de te zware eindcijfers op het bord kon trappen (87’ 1-4). Veel werk aan de winkel voor de nieuwbakken trainer maar oude bekende Toon Maebe.

 

21:02 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vvve hansbele, sk vinderhoute |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.