24-11-13

VVB Meetjesland-Zuid: eetfestijn (Hansbeke)

IVandaag was ik in de gemeentezaal van Hansbeke aanwezig op het traditioneel jaarlijks etentje van de VVB-afdeling Meetjesland-Zuid (Zomergem, Lovendegem, Nevele, Aalter, Waarschoot, ... ). Voorzitter Willy De Meyer heette de 75 aanwezigen hartelijk welkom. Hij gaf meteen een korte toelichting over de recente vernieuwing van de Raad van Bestuur van de VVB-nationaal en de aanstelling van de nieuwe voorzitter Bart De Valck. Na de prima maaltijd was er nog tijd én ruimte voor een kop koffie en een lekker dessert, gemaakt door de echtgenote van de voorzitter. De tafelrede werd gehouden door gastspreker Karl Van Camp, hoofdredacteur van 't Pallieterke, waarna er al dan niet netelige vragen konden gesteld worden door de aanwezigen aan Karl.

 
IIntussen moest ik helaas vaststellen dat van al de voornoemde gemeenten geen enkele NV-A-mandataris het blijkbaar nodig gevonden had om aanwezig te zijn. En het kan nog erger, van de Nevelse N-VA was er zelfs geen enkel partijlid aanwezig. Toch interessant om weten hoe de N-VA denkt over het Vlaams Bewegen ... Na een vraag van mezelf over de manier waarop de N-VA de Vlaamse Beweging openlijk negeert, vernamen wij van Karl Van Camp o.a. dat alle parlementairen van de N-VA een strikt verbod hebben om aanwezig te zijn op de IJzerwake. Daarnaast moeten ze er expliciet naar streven om vooral niet opgemerkt te worden in het gezelschap van Vlaams Belangers. Toch wel een onthutsende vaststelling.

Dit verklaart meteen waarom op de Uilenspiegelfeesten van het KVHV de N-VA'ers Jan Jambon en prof. Mathias Storme plots verstek gaven toen ze vernamen dat Terzake aanwezig zou zijn.

Tot zover de Godsvrede in Vlaanderen ...

21:22 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vvb meetjesland-zuid, karl van camp, n-va, hansbeke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.