18-12-13

"Het Nieuwsblad" van 18/12/2013

Werken rondweg worden nog maar eens uitgesteld

 

 

Hansbeke De timing voor de realisatie van de rondweg van Hansbeke is opnieuw opgeschoven.

Onlangs wist provincieraadslid Olaf Evrard (Vlaams Belang) te melden dat volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rondweg van Hansbeke er ten laatste tegen 2016 zou komen.

Volgens de info die Evrard werd gegeven, zou het derde en vierde spoor tot en met Hansbeke er komen tijdens de periode 2014-2016 en de omleidingsweg zou zeker binnen dat tijdsbestek aangelegd worden.

Maar burgemeester Johan Cornelis (CD&V) beschikte over andere info. 'Volgens de informatie waarover ik beschik, is het derde en vierde spoor in Hansbeke voorzien in 2018-2019. Maar die timing kan nog veranderen en er is nog overleg.'

Volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (Vlaams Belang) diende daarop een mondelinge vraag in bij minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) om de laatste stand van zaken te vernemen en de juiste planning van de werken voor het derde en vierde spoor en de timing van de rondweg ter hoogte van Hansbeke.

Volgens minister Labille is de indienststelling van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge voorzien voor 2024.

'De werken van Infrabel die nu bezig zijn, worden afgewerkt en het gros van de werken zal vanaf 2018 heropgestart worden. Een detailplanning voor de werken van het derde en vierde spoor ter hoogte van Hansbeke is echter nog niet uitgewerkt.'

De werken voor de rondweg in Hansbeke zijn hierdoor gepland in de periode 2015 tot 2019. (osw)

© 2013 Corelio
Publicatie: Het Nieuwsblad / Meetjesland - Leiestreek
Publicatiedatum: 18 december 2013
Auteur: OLIVIER SCHEIR

De commentaren zijn gesloten.