03-02-14

VVE Hansbeke (met dank aan HAIR voor het wedstrijdverslag)

F.C. POESELE 5 – V.V.E. HANSBEKE 1 (02-02-’14) (Fanionelftal)

 

Niet de suprematie van Poesele, zoals sommige kwatongen de maatschappij willen laten geloven, maar wel de individuele fouten bij de bezoekers lagen aan de basis van deze zware afstraffing. En dit allemaal op Lichtmis!

De mensen van Poesele deden er net voor de wedstrijd nog alles aan om het terrein toch nog een beetje bespeelbaar te maken (o.a. slepen met een tractor). “De Heren van Nevele” waren in geen velden te bespeuren! Nochtans kon men er veel leren m.b.t. de plannen om een sportaccommodatie uit te bouwen.

Een zo goed als onbespeelbaar terrein dus, maar beide ploegen probeerden er toch het beste van te maken. De thuisploeg stond al vroeg op voorsprong. De vrijstaande J. Pauwels mocht uithalen en de bordjesman kon meteen aan het werk (3’ 1-0). Hansbeke was wel op achtervolgen aangewezen maar niet aangeslagen. Het ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. In de 10de min. kreeg de vrijstaande De Rycke de bal in de voeten op een vrijschop van Van Couter. Tony kwam niet tot een schot, maar kon toch nog terugleggen op De Pauw. Diens poging werd echter afgeblokt. Na 21 min. leek de verdiende gelijkmaker een feit. De Pauw stuurde De Rycke in het straatje. Philippe kwam alleen voor doelman Telleir maar legde breed op de mee opgekomen Steyaert. Die had de bal maar voor het inleggen maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 27ste min. haalde Lecluyse fors uit maar doelman Spegelaere was bij de pinken. Na 34 min. stuurde P. De Rycke de bal gepast in de loop van De Bree. Angelo alleen voor doel haalde vanuit een scherpe hoek fors uit, maar Telleir hield zijn netten clean. De tweede kans voor Poesele was meteen goed voor de verdubbeling van de voorsprong. T. De Rycke leed balverlies en Pauwels zette zich door. Spegelaere aarzelde om uit te komen en het was voor Jules een koud kunstje om zijn tweede treffer van de dag aan te tekenen (40’2-0). Pal voor de rust kregen de bezoekers nog twee kansen op de aansluitingstreffer. De Bree trok voor, maar de kopbal van Demeyer ging niet zo ver over. Even later ging Demeyer door op snelheid, hij trok de bal scherp voor maar ook de kopbal van De Rycke P. ging centimeters voorlangs. Hansbeke was in de eerste helft zeker de evenknie van de thuisploeg maar werd ook kort na de rust koud gepakt. De vrijstaande De Waele liet Spegelaere met een plaatsbal geen kans (52’ 3-0). Drie minuten later ging het licht voor de bezoekers helemaal uit. Een cross van De Waele bereikte aan de overzijde de vergeten Lecluyse. Die legde op zijn beurt in één tijd terug op de ook al vrijstaande Pauwels. Jules maakte zijn hattrick, zij het geen zuivere, simpel af (55’ 4-0). Hansbeke leek niet meer bij machte een vuist te maken en Poesele had maar te controleren. De bezoekers konden toch nog de eer te redden. P. De Rycke werd gepakt in de zestien en Demeyer klaarde de klus vanop de stip (78’ 4-1). Moest er nog een sprankeltje hoop zijn geweest voor de bezoekers, dan stelde de alweer ongedekte De Waele daar luttele minuten later een einde aan (83’ 5-1). Dat L. Pauwels in de slotminuten nog de lat trof, was enkel voer voor de statistieken. Voor Hansbeke lijkt 4de provinciale dan ook dichterbij dan ooit. Eigenlijk niet verwonderlijk als spelers net voor een belangrijke wedstrijd meer oog hebben voor hun mobieltje dan voor de voorbereiding op de wedstrijd. Cijfers liegen bijna nooit, vandaar …

10:48 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, fc poesele |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.