27-03-14

Vlaams Belangfractie in Oost-Vlaamse provincieraad keurt voorlopige vaststelling van PRUP's niet goed

De Vlaams Belangfractie heeft het been stijf gehouden en als enige partij de voorlopige vaststelling van de PRUP's Eeklo-Maldegem en E40 van Aalter tot Aalst NIET goedgekeurd.

Op 10 oktober 2010 besliste de deputatie om een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) en bijhorend planMER op te maken voor twee zoekzones van het Addendum PRS, met name voor het windlandschap 'Maldegem-Eeklo' en voor het windlandschap 'E40 van Aalter tot Aalst'.

Het PRUP 'Windlandschap Eeklo-Maldegem’ situeert zich op het grondgebied van de gemeenten Assenede, Eeklo, Evergem, Maldegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Waarschoot, Zomergem (8 gemeenten) en het RUP windlandschap 'E40 van Aalter tot Aalst' situeert zich op het grondgebied van de gemeenten Aalst, Aalter, Deinze, Denderleeuw, De Pinte, Destelbergen, Erpe-Mere, Gent, Haaltert, Herzele, Knesselare, Laarne, Lede, Lovendegem, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nevele, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Wichelen, Zomergem (25 gemeenten).

Dit betekent dat het provinciebestuur nu actief kan gaan bepalen waar de windturbines effectief ingeplant zullen worden binnen de zoekzones.

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert op 8 mei 2014 om 20u00 voor de buurtbewoners een "infomarkt" over de geplande "Windakker Hansbeke". 

De commentaren zijn gesloten.