09-05-14

"Het Laatste Nieuws" van 09.05.2014

Windmolens krijgen tegenwind op Infomarkt

 

Gebogen over de kaarten werd er flink gediscussieerd.
Foto GRG

Geïnteresseerde inwoners kregen gisteren op een 'Infomarkt' in de Gemeentezaal van Hansbeke meer informatie over de langs de E40 geplande windturbines.

 

Tijdens de infomarkt presenteerde het provinciebestuur en een reeks partners de plannen voor de inplanting van windturbines langs de E40. Geïnteresseerden kregen er ook uitleg over de effecten voor de natuur en de omgeving. Ook de tegenstanders vonden hun weg naar de infosessie. Op dit ogenblik tonen de plannen 6 tot 7 turbines ten noorden van de E40. "Met die locatie heb ik op zich geen probleem, het uitbreidingsgebied is een paar andere mouwen", zegt Landegemnaar Philippe Claeys. "Dat gebied komt te dicht bij de woningen. Niemand zegt het luidop, maar ik hoor dat men later tot 15 windmolens wil plaatsen. Ik zal bezwaar indienen, en liefst bundelen we met een aantal mensen de krachten." "We hebben begrip voor de emotionele reacties van wie zo'n turbine in de buurt krijgt, maar de windmolens zijn nodig", zeggen schepen Mia Pynaert (Sp.a) en burgemeester Johan Cornelis (CD&V). "Of willen we liever een tweede Fukushima?" Een boodschap die vooral voor buurgemeente Aalter bestemd lijkt, waar men liever geen windturbines langs de E40 ziet." Sofie Dhondt van Open VLD betreurt dan weer dat de turbines niet in industriegebied komen, terwijl Vlaams Belang ronduit tegen is. "Wij zullen nog tijdens deze verkiezingscampagne alle omwonenden van de mogelijke locaties aanschrijven en écht informeren, want vanavond hoor je maar één klok luiden", zegt provincieraadslid Olaf Evrard. (GRG)

© 2014 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws / Gent-Eeklo-Deinze
Publicatiedatum: 9 mei 2014

08:25 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: infomarkt, windmolens, hansbeke, aalter |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.