01-09-14

VVE Hansbeke - Jago Sint-Amandsberg 6-0

VVE Hansbeke heeft meteen zwaar uitgehaald tegen nieuwkomer Jago Sint-Amandsberg. Jago staat voor Jeugd Academie Gent Oost. Deze laatste ploeg is een verderzetting van FC Azalea dat noodgedwongen moest stoppen na hommeles binnen het bestuur. Jago schreef zich pas in laatste instantie in voor de competitie en is dus nog geen echte waardemeter. Het is wel een team dat een zekere filosofie hanteert en dat naar eigen zeggen volledig zal inzetten op de eigen jeugd. Ze hebben dan ook 13 jeugdploegen!

Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Philip "Fiele" De Rycke met 3 treffers. De fel verjongde thuisploeg (allemaal jongeren gekoppeld aan de ervaren broers De Rycke) speelde een meer dan degelijke wedstrijd en liet in dit ene treffen meer voetbal zien dan tijdens het ganse afgelopen seizoen. De stempel van trainer Antoon Maebe viel al duidelijk te merken. Uit de resultaten van de eerste speeldag kunnen we nu al afleiden dat in deze reeks 5 à 6 ploegen zich snel zullen afscheiden van de rest. Het zal zaak zijn voor de meer ambitieuze teams (waaronder Hansbeke toch mag gecatalogeerd worden) om niet te veel punten te verliezen tegen de ploegen uit dit "peloton".

Volgende week zullen we al iets meer weten over ons spelniveau. Dan moeten we naar WS Lotenhulle, één van de grootste kanshebbers op de titel. Ik kan nu al zeggen dat de kassier de grote winnaar zal zijn van enige echte derby.

11:16 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, jago sint-amandsberg, ws lotenhulle |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.