10-10-14

Onverwacht overlijden

Deze week overleed geheel onverwacht geboren en getogen Hansbekenaar Luc Devreese. Hij werd nauwelijks 68 jaar oud. In één klap weggevaagd, thuis, op zijn oprit. Eén kreet, één zucht, ... Hartaanval of hartaderbreuk, luidde het meedogenloze verdict.

Luc had een groot hart voor het voetbal. Hij was in zijn jonge jaren eerst speler en daarna jarenlang scheidsrechter. Na zijn opruststelling werd hij (onder mijn toenmalig voorzitterschap, denk ik) gedurende een aantal jaren bestuurslid bij VVE Hansbeke. In zijn eigen directe stijl, enorm gedreven, stipt en met veel aandacht en liefde voor het jeugdvoetbal. Je kon altijd op hem rekenen. Eén man, één woord. En geen gezeik. De laatste jaren was hij de rots in de branding aan de inkom van ons voetbalterrein. Niemand zou het gewaagd hebben om hem te verschalken en gratis binnen te komen zonder daar recht op te hebben. Intussen hielp zijn echtgenote Marie-Thérèse in de kantine achter de toog. Twee gouden vrijwillige medewerkers.

Luc was zeer trots op zijn dochter en schoonzoon, op zijn twee kleinkinderen en op zijn achterkleindochter. Zonder speciale woorden of uitbundige verklaringen. Gewoon was goed genoeg. Luc was niet de man van de grote woorden, hij had liever dat het vooruitging. Helaas heeft hij niet lang van zijn kleindochter mogen genieten ...

De uitvaartplechtigheid van Luc gaat door op zaterdag 11 oktober om 10u30 in de Sint-Petrus- en Pauluskerk in zijn geliefde Hansbeke.

Luc, adé en het ga je verder goed ...

10:19 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luc devreese, hansbeke, vve hansbeke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.