14-10-14

En nog eens een wedstrijdverslag van HAIR

V.S. DESTELBERGEN 1 – V.V.E. HANSBEKE 0 (12-10-’14) 

Geel-zwart heeft tegen de fiere leider (nog met het maximum van de punten) de kans laten liggen hen eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. De oranjehemden stonden aan de rand van de afgrond maar Hansbeke vergat het fatale zetje te geven.

Niet dat de wedstrijd bol van de kansen stak. Destelbergen kon als leider nooit overtuigen en werd in de tweede helft zelfs gedegradeerd tot lijder. Hansbeke vond in de persoon van De Rycke een geweldige targetman, maar op de doorgekopte ballen van Philippe reageerde men te laat of zelfs helemaal niet.

De wedstrijd startte nochtans hoopvol. Al in de eerste minuut kopte Tack een scherp aangesneden vrijschop van Foncke rakelings over. Het was echter wachten tot het halfuur om de handen nog eens op elkaar te krijgen. Op een afgeweerde vrijschop van Foncke werd de bal maar half weggewerkt tot bij Pijsson, Tom nam de bal in één tijd op de slof maar doelman Pannecoucke duwde, laag uitvallend, de volley in hoekschop. Na de rust zetten de bezoekers de wedstrijd volledig naar hun hand. Hansbeke drukte Destelbergen met de rug tegen de muur en de thuisploeg zocht zijn heil in de tegenaanval. Kandrouchi, in de eerste helft hard werkend en de grootste dreiging voor de bezoekers, was na een uur uitgeteld. Hansbeke leek de wedstrijd nu volledig onder controle leek te hebben. In de 55ste min. leek De Poorter te zullen scoren. Troy werd echter onterecht teruggefloten voor buitenspel. Er stond echter nog iemand op de doellijn. Scheidsrechter De Meester, u weet wel, in zijn vrije tijd toneelspeler te Hansbeke, zag zijn vergissing in en gaf scheidsrechterbal. Nadien floot hij gemakshalve voor een fout op doelman Pannecoucke. Hansbeke leek niet eens aangeslagen en ging verder op zoek. Op een vrijschop van De Pauw, na 64 min., bracht de lat redding voor de thuisploeg. Op een inworp van Van Parijs kon Vink aan de haal maar de pegel van Marinus scheerde de dwarslat. Na 73 min. stak Destelbergen nog eens de neus aan het venster. Op een hoekschop kopte de ingevallen Everaert nipt over. Een minuut later stuurde De Rycke op rechts Vink op weg. Marinus trok voor maar voor doel miste De Pauw zijn interceptie totaal. Wat niemand nog verwachtte, gebeurde dan toch. Op een tegenaanval dook Dahmani de ruimte in, snelde voorbij Bolckmans en nam doelman Hyde, tot dan toe zo goed als werkloos, overhoeks te grazen (77ste 1-0). Hansbeke leek ietwat aangeslagen maar ging toch op zoek naar de gelijkmaker. Het speelde echter te overhaast en te slordig om na de uitsluiting van Degheldere (84ste), kans  te maken om de leider na 7 speeldagen enig punt af te snoepen.

Hansbeke kijkt nu al tegen een 10-puntenkloof aan. Met het voorhanden voetballend vermogen en het 3-puntensysteem mag dit echter geen onoverkomelijk hinderpaal zijn eens alle gekwetsten terug zijn.

14:52 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vs desltelbergen, vve hansbeke |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.