16-11-14

Uylenspiegelfeesten 2014

Gisteren vonden naar jaarlijkse gewoonte de Uylenspiegelfeesten plaats. Dit is een jaarlijks huldebetoon aan de ludieke bezetting van het Gravensteen door de Gentse studenten op 16 november 1949. Deze bezetting leidde uiteindelijk tot een ware veldslag met de Gentse politie en de brandweer. De traditierijke en stijlvolle studentenvereniging KVHV organiseert elk jaar deze Rodenbachcantus.

Eerst gingen we een hapje eten in restaurant De Vismijn (Veerleplein), een prachtige historische locatie. Een goed idee, zeker voor de oudere rakkers onder ons, zodat de Palm op de receptie en de Rodenbach op de cantus iets minder diep zouden vallen.

De ridderzaal was volledig gevuld met de ruim 250 deelnemers. Dat zijn er elk jaar meer en meer. Onder hen heel wat (oud-)studenten die hun strepen reeds verdiend hebben in de Vlaamse Beweging of die hun strepen nog moeten verdienen. Ook dit jaar heel wat buitenlandse gasten (vooral uit Duitsland waar ook een grote studenten-traditie bestaat). En ook dit jaar moest een vroegtijdige inschrijvingsstop gehanteerd worden. De muzikale begeleiding was traditioneel in handen van Jan "Trekzak" Janssens.

De Oude Vismijn.jpg

Restaurant "De Oude Vismijn", een stijlvol etablissement in een waarlijk prachtig historisch kader (Veerplein, Gent).

WP_000859.jpg

De ridderzaal begint vol te lopen.

WP_000860.jpg

Iedereen heeft na enig zoekwerk zijn plaatsje gevonden.

WP_000861.jpg

Drie politici van drie verschillende partijen, tevens actief op drie verschillende politieke niveaus. V.l.n.r. Brecht Vermeulen (kamerlid N-VA), Jozef Dauwe (gedeputeerde CD&V) en Tom Van Grieken (Vlaams parlementslid en tevens voorzitter van Vlaams Belang).

WP_000863.jpg

De traditionele groepsfoto van de KVHV'ers.

 

De commentaren zijn gesloten.