14-02-15

"Het Laatste Nieuws" van 14/02/2015

NEVELE VANDAAG

 

Olaf Evrard (Vlaams Belang) geeft meerderheid tussentijds 'rapport'

Twee jaar na de verkiezingen geeft Olaf Evrard (Vlaams Belang) op zijn website een 'rapport' aan de nieuwe bestuurscoalitie. Het provincieraadslid zetelt niet langer in de gemeenteraad, maar blijft de lokale politiek wel volgen.

"Hoe meer partijen in een coalitie, hoe meer kans op uiteenlopende standpunten. En dat hebben we al mogen merken", stelt Evrard die verwijst naar het dossier van de ladderwagen en het nieuwe gemeentehuis. "Ook opvallend: heel wat raadsleden van deze 'vernieuwende' meerderheid blijven afwezig, zowel in het straatbeeld als in het sociale leven en dat was vroeger wel eens anders. Het is niet omdat je alom aanwezig bent, dat je daarom een goed politicus bent. Maar het kan toch wel nuttig zijn om hier en daar eens de vinger aan de pols te houden. Typerend is dat bijna niemand in Nevele de nieuwkomers in het schepencollege kent, een uitzondering niet te na gesproken."

Het OCMW - dat minder geld uit de gemeentekas nodig heeft - krijgt van Evrard een goed rapport. Ook de bouw van het nieuwe jeugdhuis en de komst van de nieuwe sporthal juicht de Vlaams Belanger toe, al stelt hij zich vragen bij wat de toekomst voor de oude sporthal in Landegem in petto heeft. "Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat de kosten aan de oude sporthal waanzinnig hoog zullen oplopen waardoor het geen evidentie wordt om de renovatie ook daadwerkelijk uit te voeren", besluit Evrard. (GRG)

09:10 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olaf evrard, nevele, rapport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.