20-02-15

Ook HLN van 20/02 pikt mijn persmededeling op

Minister tikt Netwerk Meetjesland op de vingers

De vzw Netwerk Meetjesland, de opvolger van het Streekplatform, kan niet als vzw blijven verder werken. Dat heeft Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) laten weten aan de gemeenten.

Olaf Evrard, provincieraadslid voor Vlaams Belang, pakte uit met het nieuws dat Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Homans (N-VA) de gemeenteraadsbesluiten van de gemeente Lovendegem over de 'vzw Netwerk Meetjesland' vernietigt. In die besluiten duidt de gemeente afgevaardigden af voor de vzw. "Het is duidelijk dat ook de gemeenteraadsbesluiten van de dertien andere deelnemende gemeenten die betrekking hebben op de oprichting van deze vzw, vernietigd zullen worden", zegt Evrard. "Op de provincieraad van woensdag 25 februari zal ik de deputatie ondervragen over de gevolgen van dit ministerieel besluit."

Technisch gegeven

Directeur Geert Van de Woestyne van Netwerk Meetjesland was zelf nog niet op de hoogte van de beslissing van de minister. "Gemeenten die samenwerken kunnen dat niet langer in een vzw, maar doen dat blijkbaar beter in een 'dienstverlenende vereniging'", zegt Van de Woestyne. "Gemeenten gaan nu in gesprek moeten gaan met Vlaanderen, zien hoe er moet samengewerkt worden en de gemeenteraadsbeslissingen dan aanpassen. Dit is puur een administratief en technisch gegeven. De werking van Netwerk Meetjesland is niet in gevaar." (JSA/GRG)

 

 

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: serrurier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.