13-07-15

"De trouwen hebben geen macht en de machtigen geen trouw"...

Ook dit jaar heeft onze Vlaams Belangafdeling de "bevlaggers" bedankt met een kleine attentie: dit jaar was dit een wenskaart met daarop een Vlaamse Leeuwpin bevestigd. We mochten een 50-tal Vlaamse Leeuwen tellen wat ongeveer het gemiddelde is van de laatste jaren. De verkiezingsoverwinningen van de N-VA van de laatste jaren hebben dus niet geleid tot een opmerkelijke toename van het aantal Vlaamse Leeuwen die werden uitgestoken. En blijkbaar voelt de lokale N-VA de nood niet om onze actie te steunen of zelfs te recuperen.

Dit jaar heb ik de gemeentelijke 11 juliviering, voor het eerst in vele jaren, aan mij laten voorbijgaan. Naar ik vernam waren er trouwens nauwelijks 70 aanwezigen, wat mijn eerdere vrees bevestigde. Een viering met een rede van intellectueel Rik Van Cauwelaert en een optreden van een mij totaal onbekend iemand, spreekt nu eenmaal niet tot de verbeelding van de Nevelenaars. Bovendien is het mij allemaal veel te weinig strijdbaar. Trouwens, wat ben je met een 11 juliviering waarop de aanwezige sp.a'ers obstinaat weigeren om het Vlaamse volkslied mee te zingen of zelfs weigeren recht te staan tijdens het zingen ervan? Een dergelijke viering lijkt mij weinig aanlokkelijk. Dergelijke zaken ergeren mij alleen maar. Waarom geen 11 julicomité oprichten met die partners die tenminste nog een beetje Vlaams eergevoel in hun kleine teen zitten hebben? Trouwens, ik zit nog altijd te wachten op een eerste Vlaamse beleidsdaad van de Nevelse meerderheidspartij N-VA. Ik vrees dat het wachten wordt op Godot ... Wat ben je met Vlamingen die alleen op 11 juli naar buiten komen met hun Vlaams bewustzijn?

De actie van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (hij vierde 11 juli samen met federaal staatssecretaris Elke Sleurs bij de Turken in de Gentse Sleepstraat), de recente uitlatingen van voormalig Vlaams boegbeeld Peter De Roover hebben er bij mij zwaar ingehakt. De N-VA heeft de Vlaamse Beweging eerst leeggezogen met postjes, mandaten, loze beloftes en vervolgens weggegooid. Le nouveau CD&V est arrivé ... Vlaanderen is weeral eens belogen en bestolen door zijn eigen machtshebbers. Dan blijf ik liever actief in het verzet met het Vlaams Belang. Vlaams, ongeknecht, recht door zee en trouw aan de idealen! Het valt trouwens sterk op dat de Vlaamse Volksbeweging (VVB) de N-VA niet langer bewierookt. Integendeel. De voorzitter van de VVB, Bart De Valck, was opvallend scherp  voor de N-VA in zijn 11 julirede. Blij dat de VVB opnieuw haar op de tanden heeft!

13:00 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nevele, bevlagging, n-va, vvb |  Facebook |

Commentaren

Volledig akkoord.

Gepost door: Roelens Michel | 14-07-15

De commentaren zijn gesloten.