27-08-15

14de IJzerwake op 30 augustus 2015: 1915 Dodendraad door een gebroken staat !

 

Beste,


Tal van medewerkers zullen de komende dagen, vooral zaterdag en zondag, bezig zijn om van de veertiende IJzerwake een succes te maken. Ook u kan daarbij helpen! In de eerste plaats door uw aanwezigheid op zondag 30 augustus. Wilt u iets meer doen? Dat kan: alle helpende handen zijn welkom!

Tot zondag in Steenstrate!

12de IJzerwake, 25 augustus 2013, SteenstrateOp zondag 30 augustus gaat de IJzerwake door te Steenstrate (Ieper), naast het monument voor de Gebroeders Van Raemdonck.

Thema: 1915: dodendraad door een gebroken staat

Hiermee willen we enerzijds het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in herinnering brengen en anderzijds de verschrikkingen van het tweede oorlogsjaar herdenken. Dit gesymboliseerd in de dodendraad die over de ganse grens met Nederland werd aangebracht en vele dodelijke slachtoffers zou eisen. Ook het eerste gebruik van chemische wapens en de al even vreselijke vlammenwerpers zouden Vlaanderen op een tragische manier op de geschiedeniskaart zetten.

Met medewerking van Bart de bard, Elia Vermeulen met een gedicht van Aleidis Dierick, samenzang met diverse koren onder leiding van Peter Leys, weerom sterke bindteksten van Anton Aldi, gebracht door Annemie Peeters-Muyshondt en José Ongena, de VNJ-muziekkapel, de soldatenbrief, speelschaar Ossaert, een ode aan professor Evrard als bezieler van het standbeeld voor Willem I te Gent, doedelzakspelers,... kortom een IJzerwake met respect voor tradities. Gastspreker is VVB-voorzitter Bart De Valck. Voorzitter Wim de Wit voelt zich sterk genoeg om zijn toespraak te houden, hoewel hij nog herstelt van een zware hartoperatie.

Lees verder op www.ijzerwake.org

GPS

Vermits de vroegere parking niet langer via de Van Raemdonckhoeve bereikbaar is, hebben we een nieuwe parking gezocht en gevonden.

Volgende adresgegevens zullen u naar de nieuwe parking van de IJzerwake leiden: Zuidschotestraat, Langemark-Poelkapelle

Een uitgebreide wegbeschrijving kan u terugvinden op www.ijzerwake.org

Bussen naar de IJzerwake

Vanuit gans Vlaanderen rijden er bussen naar de IJzerwake. Alle ritten kosten 5 euro per persoon. Kinderen reizen gratis mee. Inschrijven voor de bussen is verplicht, om precieze aantallen te kunnen reserveren! Alle bussen vertrekken zeer stipt, laatkomers hebben pech, de autobussen moeten ten laatste om 10.45u in Steenstrate zijn. Volledige busregeling op www.ijzerwake.org.

Kalender

Ook voor 2016 werd een kalender samengesteld. We hadden van bij de start de bedoeling voor de vijf jaren waarin de Groote Oorlog herdacht wordt een kalender uit te geven en het succes van de vorige edities heeft ervoor gezorgd dat we dat plan ook gaan uitvoeren. In deze kalender vindt u twaalf beelden die herinneren aan het oorlogsjaar 1916 met op de achterzijde de uitleg daarover.

De kalender wordt verkocht o.a. op deze IJzerwake (secretariaat IJzerwake aan het jaagpad), aan de prijs van 5 euro. Wie hem wil opgestuurd krijgen stort 7,50 euro op de rekening van IJzerwake BE33 7330 1128 2746 met vermelding 'kalender 2016'. Warm aanbevolen!

Foto's

Ieder jaar maken we een fotoCD die samen met het verslagboek wordt verkocht. Een deel van deze foto's komen ook op internet. Bezorg na de wake uw foto's direct in de perstent bij Hans Verreyt, of nadien (in hoge resolutie) via Wetransfer.com aan opmaak@ijzerwake.org. Een selectie van 2014 kan u bekijken op onze Facebookpagina, net zoals die van de vorige edities.

Medewerkers gezocht

Vele handen maken licht werk. We zoeken nog steeds medewerkers voor vrijdag (vanaf 13u.), zaterdag (vanaf 10u.), zondag (vanaf 8u.) en maandag. Kan je komen helpen, meld je dan aan op de weide aan de secretariaatstent.

Praktische afspraken

Heb je nog een vraag? Wellicht vind je het antwoord reeds op onze uitgebreide praktische pagina.

IJzerwake op Facebook & twitter

Ook de vzw IJzerwake is terug te vinden op Facebook. U kan fan worden van onze pagina of uw aanwezigheid bevestigen op onze evenementenpagina. Via deze evenementenpagina kan u ook uw Facebookvrienden uitnodigen (rechts onder de afbeelding klikken).

Ook op twitter kan u ons volgen via @ijzerwake

U kan helpen

U kan onze werking steunen door een lid- of steunbijdrage te storten op onze rekening 733-0112827-46 (IJzerwake vzw) Iban: BE33 7330 1128 2746 Bic: KREDBEBB.

Stuur dit door

Stuur deze oproep door naar uw contacten! Overtuig ook hen om naar Steenstrate te komen.

 

 

vzw IJZERWAKE

Secretariaat:
Lieve van Onckelen
Van Schoonbekestraat 20/2
2018 Antwerpen
Tel. + fax: 03 238 27 49
secretariaat@ijzerwake.org

adressenadministratie:
adressen@ijzerwake.org

Redactie tijdschrift:
redactie@ijzerwake.org

Persverantwoordelijke:
pers@ijzerwake.org
0475 81 48 04 (Gino Smits)

Logistiek:
logistiek@ijzerwake.org
0475 29 57 65 (Luc Vermeulen)

Coördinatie medewerkers:
medewerkers@ijzerwake.org

Webbeheer en
e-postrondzendlijst:

internet@ijzerwake.org
0496 53 31 38 (Hans Verreyt)

Meer informatie over de IJzerwake is te vinden op www.ijzerwake.org.

Steunen (of lidgeld betalen als dat nog niet gebeurde!) kan op rekening 733-0112827-46 van IJzerwake vzw.

Adressen van mogelijke geïnteresseerden kan u doorgeven aan adressen@ijzerwake.org.

 
| www.ijzerwake.org | info@ijzerwake.org | Van Schoonbekestraat 20/2, 2018 Antwerpen | 03 238 27 49 |

16:09 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijzerwake |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.