09-09-15

Vlaams Belang NationaalKlaas Slootmans

Vlaams Belang – persdienst
Madouplein 8/9
1210 Brussel

GSM 0479 76 37 51
Tel 02 219 60 09
Fax 02 219 50 47

[PERSBERICHT - 09 september 2015]

Vlaams Belang niet opgezet met emo-campagne #opdevlucht van de VRT

 

Tom Van Grieken: “De VRT moet de Vlaming geen mening trachten op te dringen, maar correct informeren.”

 

Het Vlaams Belang is allerminst opgezet met de  #opdevlucht”-vluchtelingendag die de VRT morgen organiseert. Volgens de openbare omroep zouden alle netten dan programma’s brengen die in het teken staan van de vluchtelingencrisis, waarmee ze VRT “de mensen bewust wil maken van de situatie”. 

Dat de openbare omroep aankondigt op deze dag “informatie, getuigenissen en bovendien menselijke verhalen te zullen brengen” en oog te zullen hebben voor “alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers”, maakt duidelijk welke richting het zal uitgaan:  #opdevlucht wordt een volle dag emocampagne in een poging het draagvlak voor de massa-immigratie en een soepel asielbeleid te vergroten. Uit een peiling van iVox in opdracht van VTM en het Laatste Nieuws bleek immers dat 79% van de bevolking van oordeel is dat België niet meer asielzoekers moet ontvangen.

De voorbije weken maakten al meer dan duidelijk dat de VRT de kijkers en luisteraars niet in de eerste plaats wil informeren, maar hen veeleer een bepaalde mening over de vluchtelingencrisis wil opdringen, namelijk dat ons land tienduizenden niet-Europese gelukzoekers gastvrij moet onthalen en opvangen. Critici van het huidige gulle asielbeleid kwamen nauwelijks aan bod in de informatieprogramma’s van de openbare omroep. Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is #opdevlucht nu de druppel die de emmer doet overlopen.

Tom Van Grieken: “Het is niet de taak van een openbare omroep een draagvlak te creëren voor de opvang van tienduizenden immigranten. De VRT heeft als plicht de bevolking correct te informeren over de asielcrisis en moet zich onthouden van krampachtige pogingen de publieke opinie bij te sturen. Ook zaken als de hoge kostprijs van het gulle immigratiebeleid, de samenlevingsproblemen in ons land die nogmaals zullen toenemen, de islamisering en de veiligheidsrisico’s ten gevolge van de infiltratie door extremisten moeten aan bod komen in de VRT-informatieprogramma’s. De VRT wordt betoelaagd met geld van alle Vlamingen. Ook van de 80 procent Vlamingen die een kordater asielbeleid wensen.”

De Vlaams Belang-voorzitter wil dat de Vlaamse regering – en in het bijzonder mediaminister Sven Gatz (Open VLD) – de VRT wijst op de plicht van de openbare omroep om de kijkers en luisteraars op een objectieve manier te informeren. Hij zet de kwestie via een parlementaire vraag ook op de agenda van de commissie Media van het Vlaams Parlement.  

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

14:21 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, tom van grieken, vrt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.