07-03-16

Vlaams Belang: Colloquium Vrijheid (04/03/2016)

Vrijdagavond organiseerde het Vlaams Belang het Colloquium "Vrijheid" als laatste in een reeks van drie. Ook dit colloquium ging door in de Lokettenzaalzaal van het Vlaams Parlement. Deze keer waren er geen tegenbetogers komen opdagen. De veiligheidsvoorschriften waren dan ook zeer streng vanwege de aanwezigheid van Geert Wilders, kopman van de Nederlandse Partij van de Vrijheid. Iedere aanwezige moest o.a. de bevestiging van zijn of haar uitnodiging laten scannen en daarna passeren langs een metaaldetector.

Eerst was er een videoboodschap van Europees parlementslid Gerolf Annemans die zich liet verontschuldigen vanwege zijn aanwezigheid op een belangrijke internationale bijeenkomst. Daarna sprak colloquiumvoorzitter en fractieleider in het Vlaamse parlement Chris Janssens. Chris wordt steeds beter met de jaren en is intussen terecht uitgegroeid tot één van onze boegbeelden. Vervolgens sprak Machteld Zee, een Nederlandse onafhankelijke wetenschapper die gepromoveerd is op "Multiculturalisme, islamitisch fundamentalisme en shariaraden" aan de Universiteit van Leiden. Zij bracht een uitermate boeiend betoog over het thema "Kiezen voor sharia?". Hopelijk schaadt haar aanwezigheid op dit colloquium haar wetenschappelijke toekomst niet.

Top of the bill was natuurlijk Geert Wilders. Het was bij mijn weten ook zijn eerste openbaar optreden in Vlaanderen of België. Hij werd geflankeerd door een heel aantal "kleerkasten" die de zaal nauwlettend in het oog hielden. En het moet gezegd, hij wist de zaal meteen in te pakken en beklemtoonde zijn oprecht vriendschappelijke banden met onze partij en de partijleden. Menigeen voelde het haar op zijn of haar armen rechtkomen. Wilders is een geboren redenaar die ook nog eens de juiste klemtonen kan leggen en de juiste toon aanslaat. Hij oogstte dan ook een stormachtig applaus. Geen eenvoudige opgave voor onze voorzitter Tom Van Grieken om als laatste te spreken na Geert Wilders. Maar Tom bleef moeiteloos overeind en wist op zijn beurt de zaal te begeesteren.

Een opnieuw geslaagd colloquium met ongeveer 600 aanwezigen. Het moge duidelijk zijn dat het Vlaams Belang opnieuw in de lift zit. Op de afsluitende receptie was iedereen dan ook razend enthousiast over dit opnieuw geslaagde initiatief.

DSCN0308.JPG

Controle aan de ingang door de personeelsleden van het Vlaams Belang.

DSCN0309.JPG

DSCN0310.JPG

De internationale persmeute maakt haar opwachting.

DSCN0311.JPG

DSCN0316.JPG

Videoboodschap van Gerolf Annemans.

DSCN0317.JPG

DSCN0318.JPG

De stem achter het behang Paul Meeus.

DSCN0322.JPG

Inleiding door colloquiumvoorzitter Chris Janssens.

DSCN0325.JPG

Machteld Zee, voor mij de zeer aangename verrassing van de avond.

DSCN0326.JPG

DSCN0327.JPG

DSCN0328.JPG

DSCN0329.JPG

DSCN0330.JPG

DSCN0334.JPG

Neerlands hoop in bange dagen. Volgens de Nederlandse peilingen zou de PVV van Geert Wilders momenteel 30 zetels behalen en daarmee met grote voorsprong de grootste partij van Nederland worden.

DSCN0335.JPG

De persmuskieten. "Het Nieuwsblad" slaagde erin om in haar berichtgeving geen enkele regel te wijden aan het bezoek van Geert Wilders terwijl de internationale pers dit wel uitgebreid deed. "Het Nieuwsblad" is intussen verworden tot een totaal irrelevant regionaal krantje.

DSCN0337.JPG

Tom Van Grieken bewijst nogmaals dat hij er al staat en dat op amper 29-jarige leeftijd.

DSCN0338.JPG

DSCN0339.JPG

DSCN0343.JPG

Ondanks de strenge veiligheidsvoorschriften wou Geert Wilders achteraf toch nog poseren met een aantal van de aanwezige miltanten. 

 

De commentaren zijn gesloten.