11-04-16

Voetbal

Het volledige weekeinde stond in het teken van het voetbal. Vrijdagavond schonk ik de wedstrijdbal voor de minivoetbalwedstrijd MVC Kameleon - Rollegem, de topper in de reeks 4de Nationale A. MVC Kameleon veroverde vorige week al de titel en zal dus volgend jaar aantreden in 3de Nationale. Zaterdagavond was ik aanwezig op het eetfestijn van MVC Kameleon (sporthal Landegem). Er waren niet minder dan 400 aanwezigen! Chapeau voor deze ploeg!

Zondagmorgen konden de Zondagreserven van VVE Hansbeke eerst genieten van een ontbijt in de kantine. Na de (barslechte) wedstrijd (gewonnen met 5-3 tegen amper 9 spelers van Sleidinge C) en een uitgebreid aperitief konden de spelers en de supporters aanschuiven aan het spitburgerkraam. Deze thuiswedstrijd stond immers in het teken van het afscheid van kapitein Rudy Lievens die maar liefst 20 jaar uitkwam voor VVE Hansbeke. Hij voetbalde eerst 15 jaar voor SK Bellem, nam daarna een sabbatjaar en verkaste toen naar VVE Hansbeke waar hij een fel gewaardeerde clubspeler werd. Hij voetbalde achtereenvolgens bij het 1ste elftal, de beloften en de laatste 7 jaar bij de Zondagreserven. En oprecht dankjewel is hier op zijn plaats!

De Zondagreserven voeren intussen nog steeds de rangschikking aan, maar Kleit heeft (helaas) nog recht op een inhaalwedstrijd.

ontbijt 1.jpg

ontbijt 2.jpg

ontbijt 3.jpg

WP_001430.jpg

WP_001431.jpg

WP_001424.jpg

De Beloften wonnen met 1-2 op Akkers Middelburg. Boze tongen beweren dat de gelegenheidsarbiter (toevallig iemand van Hansbeke, een zekere Willy S.) de wedstrijd 7 minuten te vroeg heeft afgefloten. Naar het schijnt staat het schaamrood nu nog op zijn wangen. Als Hansbeke zaterdag thuis wint, is het al zeker van de titel. Alle supporters dus op post!

Het Fanionelftal deed wat het moest doen: thuis winnen van Donk. Het werd 3-2 na een fel bevochten wedstrijd. Ook Donk moest immers winnen om zijn kansen op de eindronde gaaf te houden. Helaas hield ook Bassevelde de punten thuis zodat zij zich tot kampioen konden kronen. De laatste wedstrijd is van geen belang meer. Het is nu uitkijken naar de eindronde. Van de 20 ploegen die deelnemen, gaar er 7 over naar 3de Provinciale. De eindronde start op 24/04.

Na de laatste thuiswedstrijd van het Fanionelftal worden traditioneel de mensen van de kantine door de spelers in de bloemetjes gezet!

schenkers wedstrijdballen.jpg

De schenkers van de wedstrijdballen voor de laatste thuiswedstrijd: Johan Deckmyn (Oostakker), annemer Noël Saelens (Lovendegem), Olaf Evrard (Hansbeke) en Mia (Café De Verloren Hoek uit Aalter). 

WP_001433.jpg

Trainer Antoon Maebe is al bezig met de eindronde ...!

WP_001436.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.