02-07-16

Kermis Hansbeke

Het zat Hansbeeks Feestcomité 't Verzetje dit jaar echt niet mee: gans het weekeinde druilerig weer, op zondag het Belgisch Kampioenschap voor profrenners op TV alsook het EK Voetbal (waaronder een wedstrijd van de Rode Lammetjes). En da's jammer voor het bestuur en de vrijwilligers van deze mooie vereniging die heel wat tijd en werk (de voorbereidingen, de kermis zelf en daarna het afbreken en opruimen) moet investeren om jaarlijks de meerdaagse junikermis in goede banen te leiden. 

Naar jaarlijkse gewoonte was ik ook dit jaar medesponsor van de wielerwedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften op zondag. Er kwamen niet minder dan 89 renners aan de start van deze fel betwiste en snelle wedstrijd. Onze lokale wielervedette Bram Van Renterghem ging meermaals in de aanval en eindigde finaal op de 3de plaats. Hij mocht dan ook op het podium plaatsnemen en een bloemruiker in ontvangst nemen.

WP_001506.jpg

Isaak Bultynck behaalde in Hansbeke zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij zegevierde trouwens dinsdag ook in Zomergem! Dus twee overwinningen in nauwelijks drie dagen tijd!

podium.jpg

Isaak Bultynck eindigde op het hoogste trapje, Hakim Verbeure op plaats 2 en onze Hansbeekse hoop in bange wielerdagen Bram Van Renterghem op plaats 3. Isaak Bultynck zegevierde met 6 seconden voorsprong op een eerste groep van achtervolgers. De renners legden de 114,2 km af in 2u39'. Dat is een gemiddelde van 43,031 km/u!

 

De commentaren zijn gesloten.