29-07-16

Vlaamse Kust

Wegens mijn zoveelste medische perikelen kon onze geplande reis naar Oostenrijk helaas niet doorgaan. We moesten noodgedwongen kiezen voor een vakantie dichter bij huis. Uiteindelijk kozen we voor een 8-daags verblijf aan onze eigen Vlaamse Kust.

Onze uitvalsbasis was het familiehotel "Ostend Hotel" (een absolute aanrader vanwege het lekkere en gevarieerde eten (uitgebreid ontbijtbuffet, 's avonds 4-gangendiner in buffetvorm met dranken aan tafel inbegrepen), het vriendelijke onthaal en de nette kamers. Prijs / kwaliteit bijna niet te overtreffen! Van uit het centraal gelegen Oostende hebben we in dagelijkse 'schijven' de volledige kustlijn afgewandeld van De Panne tot Knokke en daarbij de 'promenades' van àlle kustgemeenten aangedaan. Met behulp van een stappenteller kwamen we uit op bijna 100 km. wandelen! Ook hebben we (dankzij ons abonnement op De Lijn) veelvuldig (gratis) gebruik kunnen maken van de wel zeer stipte kusttram. Het was een deugddoende (her)ontdekking van onze nog steeds heel populaire Vlaamse Kust.

16:05 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ostend hotel, kusttram |  Facebook |

12-07-16

11 juli 2016

Naar jaarlijkse traditie hebben de bestuursleden van Vlaams Belang afdeling Nevele ook dit jaar de mensen die hun Vlaamse Leeuw hebben uitgestoken, bedankt met een kleine attentie. Dit jaar was dat een CD met het liedje "Dit is Vlaamse grond", gezongen door een aantal VBJ'ers.

Dit jaar waren er beduidend minder Vlaamse Leeuwenvlaggen. Om exact te zijn 47. Vorig jaar waren er dat 14 meer! We moesten helaas vaststellen dat ook een schepen en een gemeenteraadslid van de N-VA het dit jaar blijkbaar niet nodig achtten om hun Vlaamsvoelendheid kenbaar te maken aan de buitenwereld ...

Hansbeke spande opnieuw de kroon met 18 vlaggen. Voor Nevele waren dat er 10. In Landegem telden we 8 vlaggen, in Merendree 6, in Vosselare 4 en in Poesele 1.

Naast de Vlaamse Leeuw, steek ik ook de Dietse vlag uit (oranje-banje-bleu). En neen, dit is geen Nederlandse vlag. Met deze vlag uit ik mijn Groot-Nederlandse gedachtengoed.

nevele,vlaamse vlaggen,11 juli

 

11:22 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nevele, vlaamse vlaggen, 11 juli |  Facebook |

07-07-16

11 juli

21 juli rouwdag -Voorpost.jpg

Vlaams Belang beloont leeuwenvlaggers met een nationalistische CD ! Onze partij pakt uit met muzikale onafhankelijkheidscompositie ‘Dit is Vlaamse grond’.

Wie op 11 juli in Nevele de Vlaamse Leeuw uithangt, wordt door de lokale Vlaams Belangafdeling verrast met een originele attentie. Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag liet de Vlaams-nationale partij een eigen compositie opnemen van het nummer ‘Dit is Vlaamse grond’. Reden genoeg dus om aanstaande maandag de Vlaamse Leeuw in Nevele vrijmoedig te laten wapperen.

Wie nog geen Vlaamse Leeuwvlag heeft, contacteert best www.vbj.org.

 

20160707 VBJ.jpg

 

14:56 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-16

Kermis Hansbeke

Het zat Hansbeeks Feestcomité 't Verzetje dit jaar echt niet mee: gans het weekeinde druilerig weer, op zondag het Belgisch Kampioenschap voor profrenners op TV alsook het EK Voetbal (waaronder een wedstrijd van de Rode Lammetjes). En da's jammer voor het bestuur en de vrijwilligers van deze mooie vereniging die heel wat tijd en werk (de voorbereidingen, de kermis zelf en daarna het afbreken en opruimen) moet investeren om jaarlijks de meerdaagse junikermis in goede banen te leiden. 

Naar jaarlijkse gewoonte was ik ook dit jaar medesponsor van de wielerwedstrijd voor Elite zonder Contract en Beloften op zondag. Er kwamen niet minder dan 89 renners aan de start van deze fel betwiste en snelle wedstrijd. Onze lokale wielervedette Bram Van Renterghem ging meermaals in de aanval en eindigde finaal op de 3de plaats. Hij mocht dan ook op het podium plaatsnemen en een bloemruiker in ontvangst nemen.

WP_001506.jpg

Isaak Bultynck behaalde in Hansbeke zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij zegevierde trouwens dinsdag ook in Zomergem! Dus twee overwinningen in nauwelijks drie dagen tijd!

podium.jpg

Isaak Bultynck eindigde op het hoogste trapje, Hakim Verbeure op plaats 2 en onze Hansbeekse hoop in bange wielerdagen Bram Van Renterghem op plaats 3. Isaak Bultynck zegevierde met 6 seconden voorsprong op een eerste groep van achtervolgers. De renners legden de 114,2 km af in 2u39'. Dat is een gemiddelde van 43,031 km/u!