12-09-16

VVE Hansbeke 2 - Doornzele Kerkbrugge Wippelgem Evergem 1

VVE Hansbeke heeft een eerste deugddoende zege geboekt tegen Evergem, toch een van de toonaangevende ploegen in 3de Provinciale A. Deze driepunter zorgt ervoor dat we plots op een gedeelde 8ste plaats staan in de rangschikking. met 4 punten op 9. Alleen Watervliet heeft nog het maximum van de punten. Kaprijke-Bentille en Balgerhoeke zijn nog steeds puntenloos en het is nu al duidelijk dat deze ploegen het zeer moeilijk zullen krijgen om de degradatie te ontlopen.

Het voetbalspel van VVE Hansbeke gaat in stijgende lijn. Na de (logische?) thuisnederlaag tegen dé titelkandidaat Watervliet op de 1ste speeldag (1-3), werd vorige week een gelijkspel (1-1) op het terrein van Bassevelde behaald. Naar verluidt zou Hansbeke met dit ene puntje maar karig beloond geweest zijn voor de geleverde inspanningen, want Bassevelde kwam in de tweede helft niet of nauwelijks over de middenlijn.

In de 1ste helft speelden Hansbeke en Evergem een evenwichtige partij. Bijzonder was dat de scheidsrechter een doelpunt van beide ploegen afkeurde. Het doelpunt van Hansbeke werd afgevlagd wegens (vermeend?) buitenspel. Evergem zag op zijn beurt een doelpunt afgekeurd wegen (vermeend?) gevaarlijk spel in de zestien. In de tweede helft kwam VVE op voorsprong stand na een enig mooi kopbaldoelpunt van verdediger Cedric op een hoekschop. DKW scoorde de gelijkmaker na een strafschopfout van doelman Davey (die nochtans een paar mooie reddingen uit zijn mouw schudde). Hansbeke rechtte de rug en ging op zijn élan door. Jammer genoeg ging de laatste pas meestal de mist in. In het slot ging Lenny neer in de zestien na een leep manoeuvre. Thomas plaatse de strafschop loepzuiver in de hoek, en dat was meer dan nodig want de DKW-doelman koos de juiste benedenhoek. Nauwelijks 2 minuten later werd de wedstrijd afgefloten. Vreugde alom bij VVE, diepe ontgoocheling bij Evergem dat na deze eerste nederlaag naast de leidersplaats greep. Hansbeke kreeg op die manier misschien ietsje meer dan het verdiende, maar op het einde van het seizoen ligt alles in evenwicht.

VVE Hansbeke speelt volgende week een eerste derby op het terrein van Eendracht Vinkt dat na drie wedstrijden een stevige 7 op 9 telt. Misschien het gepaste moment om hen een eerste seizoensnederlaag aan te smeren en naast hen in het klassement plaats te vatten. 

 

De commentaren zijn gesloten.