18-09-16

Betoging Voorpost, Gent (17/09/2016)

Gisteren nam ik samen met 150 andere mensen van Voorpost deel aan een toegelaten betoging in Gent aan het Edmond Van Beverenplein. Het thema van de betoging was "Hou Turkije uit Europa". Een politiek statement dus, geen betoging tegen de Gentse Turken. De Turkse gemeenschap had via de sociale media massaal opgeroepen om aanwezig te zijn. Dit resulteerde in een niet-toegelaten tegenbetoging. De Gentse politie besloot dit te gedogen zolang er geen relletjes uitbraken. Een uitgelezen kans dus voor de jonge Turkse herrieschoppers om zich tegen de politie te keren. Opgemerkte aanwezige was de Gentse schepen van Turkse origine Resul Tapmaz (sp.a). Toen de zaak uit de hand liep (jonge Turken gooiden eieren naar de politie en bestormden een bus van Voorpost, de politie moest het waterkanon inzetten) koos hij snel het hazenpad met als belachelijk  excuus "andere verplichtingen". In plaats van de jonge Turken op te roepen tot kalmte, ontliep hij zijn verantwoordelijkheid. Ook burgemeester Termont (sp.a) liet zich niet zien. Beiden hebben nogmaals bewezen dat zij geen burgemeester en schepen zijn van alle Gentenaars, maar enkel de Turkse kiezers bedienen.

De Turken beschouwen het Van Beverenplein als hun eigen wijk, als Turks grondgebied waar Gentenaars met een afwijkende mening niet welkom zijn. Opvallend waren ook de vlaggen van de "Grijze Wolven" en het typische Grijze Wolventeken dat de jonge Turken naar ons maakten. In de buurt hingen heel wat Turkse vlaggen en zelfs afbeeldingen van Erdogan. De meest voorkomende scheldwoorden waren 'homo's en 'junkies'. En het moet gezegd, ook de vrouwen lieten zich niet onbetuigd.

Aan het begin van de betoging hield ik een toespraak, maar die ging grotendeels verloren vanwege de steeds verder oprukkende Turkse stoottroepen. Zelfs de politie werd zenuwachtig en moest wijken. Hierbij de tekst van mijn toespraak:

20160917 toespraak op Betoging Voorpost.docx

Hemeltergend was de berichtgeving van de verschillende media. Enkel de Turkse tegenbetogers kwamen in beeld. De geweldloze betogers van Voorpost kwamen niet of nauwelijks in beeld en mochten al evenmin aan het woord komen. Hun standpunten zijn blijkbaar van geen tel ...

Berichten uit de pers:

olaf en c° in beeld.jpg

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160917_02473242...

resul tapmaz.jpg

De Gentse schepen van Turkse origine Resul Tapmaz

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/28...

Beelden VRT en VTM:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/jo...

http://nieuws.vtm.be/binnenland/207049-waterkanon-ingezet...

 

 

 

 

 

 


ok

De commentaren zijn gesloten.