10-10-16

VVE Hansbeke koud gepakt ...

De Beloften wonnen hun uitwedstrijd op Poesele met 3-4 en rukken op naar een voorlopige gedeelde 3de plaats in de rangschikking op 2 punten van de leider Bassevelde.

De Zondagreserven gingen met 4-2 onderuit op het veld van Belzele en staan eveneens op een gedeelde 3de plaats met 2 punten achterstand op leider Kleit.

Het Fanionelftal werd in de moeder aller derby's VVE Hansbeke - FC Poesele thuis koud gepakt met 0-5. Ruim 200 toeschouwers (lang gelden dat we dat gezien hebben in de Karmenhoek) zagen hoe Hansbeke al na 12 minuten 0-2 in het krijt stond. Ook Hansbeke kreeg nochtans de nodige kansen (o.a. 2 strafschoppen die door Hansbekenaar en Poeselse goalie Pieter De Waele puik gestopt werden), maar alweer bleek dat de afwerking ons grootste probleem is. En het moet gezegd dat de Poeselee keeper een begenadigde dag kende. Ook al ging de verdediging met 5 tegendoelpunten uiteraard niet geheel vrijuit. Bovendien kampt Hansbeke momenteel met een aantal langdurig gekwetsten (Maxim Foncke en Thomas Van Damme). En tot overmaat van ramp viel sterkhouder Cé Tack al in het begin van de wedstrijd uit. Maar goed, op de overwinning van Poesele viel finaal niets af te dingen. Er zal wat mentaal oplapwerk van trainer Toon Maebe nodig zijn na deze stevige opdoffer. Volgende week moeten we op bezoek bij Sint-Laureins dat momenteel de voorlaatste plaats bekleedt met slechts 1 punt. Het is overduidelijk dat Hansbeke daar een driepunter moet scoren!

20161009 VVE Hansbeke - FC Poesele.jpg

De wedstrijdballen werden geschonken door burgemeester Johan Cornelis, schepen Ann Lambrecht en Fortis-kantoorhouder Nick Verthriest.

De commentaren zijn gesloten.