20-12-16

Bram Van Renterghem

U kon hier al eerder vernemen dat onze Hansbeekse wielerbelofte Bram Van Renterghem in laatste instantie gesolliciteerd werd door de Lotto-Soudalploeg (U23). Hierbij ziet u hem fier poseren op de voorstelling deze avond van de Lotto-Soudalploeg voor het komend wielerseizoen. Bram zal nu ook een aantal wedstrijden in het buitenland moeten betwisten. Niettemin zal hij zijn sportieve carrière blijven combineren met zijn universitaire studies Rechten. 

We wensen Bram zeer veel succes bij deze sportieve promotie en hopen dat hij dit seizoen gespaard mag blijven van lekke banden, technische problemen en valpartijen!

Bram Van Renterghem.jpg

22:33 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bram van renterghem, u23, lotto-soudal |  Facebook |

'Mutti' Angela Merkel

Hopelijk komen de universiteiten UGent en KUL nu terug op hun gezamenlijke én onbegrijpelijke beslissing om een eredoctoraat uit te reiken aan Duits bondkanselier Angela Merkel. Een eredoctoraat zou een echte kaakslag zijn voor de familieleden van de slachtoffers, niet alleen in Berlijn maar ook in Brussel, Parijs en zoveel andere Europese locaties.

Wir schaffen das gar nicht ...

Mutti Merkel.jpg

18:13 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-16

VVE Hansbeke

De verwachtingen waren hoog gespannen in het Adelin Martensstadion. Bassevelde stond in de onderste regionen van de rangschikking maar is helaas al jaren het zwarte beest van Hansbeke. Tijd om komaf te maken met dit vooroordeel. Maar ... Ons Fanionelftal leed echter een toch wel verrassende thuisnederlaag (1-3). Hansbeke kreeg in het eerste halfuur nochtans voldoende kansen om de wedstrijd al in de 1ste helft in hun voordeel te beslechten. De paal, de lat en de keeper van Bassevelde beletten echter Hansbeke om te scoren. En het voetbal is ongenadig. Op een zeldzame tegenstoot kon Bassevelde de score openen. De 2de helft van Hansbeke was heel wat minder. Niettemin kon Hansbeke een kwartier voor tijd dan toch gelijkstellen via Vindevoghel. Erop en erover, dacht iedereen maar Bassevelde speelde het spel slim en kon nog tweemaal scoren op de counter. Toch wel een tegenvaller in de laatste wedstrijd voor nieuwjaar. En zo komt er een einde aan de zegereeks van VVE. Na de winterstop volgen moeilijke wedstrijden tegen DKW Evergem, Bellem en Vinkt. Gelukkig hebben we intussen en mooie bonus opgebouwd en staan we nog steeds als 6de geklasseerd met 28 punten op amper 4 punten van de 3de.

De Beloften wonnen hun uitwedstrijd op Bassevelde met 2-3 en rukken op naar een gedeelde 2de plaats in de rangschikking op 5 punten van leider Poesele.

De Zondagreserven leden een smadelijk 7-0 nederlaag op Merendree en moeten zich eens dringend gaan bezinnen. Ze hebben een goede ploeg maar het karakter ontbreekt momenteel. Zij staan nu 5de maar al 14 punten achter op leider Kleit.

11:18 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, bassevelde, merendree |  Facebook |

12-12-16

KVLV Hansbeke

Aangezien er op zondag geen voetbal was, vergezelde ik mijn echtgenote naar het Kerstfeest van de Hansbeekse KVLV in de Hansbeekse gemeentezaal. Traditioneel was er ook hier heel wat volk komen opdagen.

IMG_20161211_121757.jpg

IMG_20161211_121821.jpg

IMG_20161211_121826.jpg

Olaf.jpg

 

14:50 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kvlv, hansbeke |  Facebook |

Uitreiking culturele prijzen provincie Oost-Vlaanderen

Vrijdag waren we te gast in het Gentse socialistische bolwerk "Zaal de Vooruit" voor de uitreiking van de culturele prijzen 2016 van de provincie Oost-Vlaanderen. Via deze link vind je de genomineerden en de laureaten:

http://www.oost-vlaanderen.be/public/cultuur_vrijetijd/cultuur/cultuurprijzen/index.cfm#subtitleN10036.

Krankland, laureaat voor de Prijs Popmuziek, vertolkte voor de ruim 300 aanwezigen een aantal nummers uit hun bekroonde CD 'Wanderrooms'.  Christophe Vekeman las voor uit zijn bekroonde roman 'Hotel Rozenstok'.

oost-vlaanderen, vooruit, culturel prijzen, provincie oost-vlaanderen, krankland

oost-vlaanderen, vooruit, culturel prijzen, provincie oost-vlaanderen, krankland

oost-vlaanderen, vooruit, culturel prijzen, provincie oost-vlaanderen, krankland

VVE Hansbeke

Het Fanionelftal van VVE Hansbeke staat duidelijk onder stoom. Het behaalde zaterdagavond een spraakmakende en tevens verdiende zege op het veld van titelkandidaat Watervliet (1-2). De doelpunten werden gescoord door Vindevoghel en Chielens. Doelman Davy Colombeen was opnieuw in uitstekende doen! En dit alles ondanks de schorsingen (2) en kwetsuren (4) van een aantal basisspelers. Trainer Toon Maebe zal dus zwaar moeten puzzelen als iedereen terug speelklaar is ... VVE Hansbeke haalt een schitterende 5de opeenvolgende overwinning (15 op 15) en staat nu al 5de in de algemene klassering. Maar wat nog belangrijker is, we staan samen met titelfavoriet bij uitstek SK Bellem (2-1 winst in de laatste minuut tegen Poesele) aan de leiding in de rangschikking voor de 2de periodetitel. Beide ploegen hebben nu 15 op 18, Assenede staat als 3de reeds op 4 punten. Maar we houden best beide voetbalvoetjes op de grond. Volgende week zondag wordt de thuiswedstrijd tegen Bassevelde  al om 14u00 afgetrapt. Alle supporters op post! Daarna trekken we in groep naar de Kerstmarkt in Nevele waarop VVE Hansbeke met een drankenstand (uiteraard) vertegenwoordigd is.  Hopelijk kunnen we dit doen met een onwaarschijnlijke 18 op 18 op zak.

De Beloften behaalden in de thuiswedstrijd tegen Watervliet een vlotte 3-1 zege en rukken in de rangschikking op naar de 3de plaats.

De Zondagreserven wonnen eveneens met 3-1 van Kaprijke-Bentille B en maakten het sportieve succes voor de seniorenploegen van VVE volledig. Onze jongens staan nu 5de in de rangschikking.

Hopelijk kunnen we de successen van onze ploegen verder doortrekken! De sfeer scheert alleszins hoge toppen ... laughing

05-12-16

VVE Hansbeke

De Beloften hebben hun thuiswedstrijd gewonnen met 3-1 tegen Knesselare B. Zij bekleden nu de 4de plaats in de rangschikking op 7 punten van de leider Poesele.

De Zondagreserven maakten thuis een uitschuiver tegen Zeveren B. De wedstrijd werd verloren met 4-5. Hansbeke staat nu 5de met al 11 punten achterstand op Kleit. De titelkansen zijn nu wel heer ver weg ...

Het Fanionelftal speelde een knotsgekke wedstrijd op Knesselare. VVE Hansbeke kwam in een evenwichtige eerste helft na 30' op voorsprong via een prachtig doelpunt van Marginet (na een aanval uit het boekje met een inswinger vanop links). Knesselare speelde een wel erg potige wedstrijd maar het was Hansbeke dat de eerste gele kaarten moest slikken. En het werd geen wedstrijd voor hartlijders ... Lenny miste een niet te missen kans voor een leeg doel. Knesselare miste een paar minuten later een strafschop na een lichte overtreding van Brecht Van De Walle. Vervolgens liet Tarek Quertani zich (helaas niet voor de eerste keer) provoceren door zijn rechtstreekse tegenstander, liep blindelings in de val en pakte een rode kaart. En Louis Bruyneel (nochtans de laatste weken zeer goed bezig) pakte een wel zeer domme tweede gele kaart na een trekfout op de helft van de tegenstander.  Hansbeke met 9 tegen 11 moest de laatste minuten terugplooien maar hield stand. Meteen een 12 op 12 voor het ploegje van trainer Toon Maebe. En vergeet daarbij niet dat we met 5 gekwetste basisspelers zitten. Hansbeke staat nu 7de in de rangschikking op slechts 3 punten van het als derde geklasseerde Poesele. We draaien in de competitie met 25 punten wat een onverhoopt aantal is. De komende weken moeten we wel bijna allemaal ploegen uit de top 6 bekampen, te beginnen met titelkandidaat Watervliet (deze wedstrijd wordt volgende week zaterdagavond betwist op het terrein van VK Watervliet). Het worden dus nog boeiende weken.

Na de wedstrijd trokken we met 40 spelers en supporters naar Il Cavalho (Aalter) waar de spelrs op bezoek mochten bij de Sint en zijn Zwarte Pieten.

IMG_20161204_180819-001.jpg

IMG_20161204_180833-001.jpg

IMG_20161204_180845-001.jpg

IMG_20161204_180910.jpg

IMG_20161204_180917-001.jpg

IMG_20161204_180929-001.jpg

IMG_20161204_181033-001.jpg