27-01-17

Mondelinge vraag provincieraad 25/02/2017

Ik diende een mondelinge vraag in over de betoelaging van de Diyanet-moskeeën in Oost-Vlaanderen. Dit naar aanleiding van een artikel in Knack (13/12/2016). Deze moskeeën zijn aangesloten bij het 'Turkse Departement voor Godsdienstzaken', ook het Turkse 'Presidium voor Godsdienstzaken' genoemd. Dit departement staat onder de rechtstreekse supervisie en controle van de Turkse AK-Partij. van president Erdogan. Zij stellen bijvoorbeeld de imams aan die (meestal in het Turks) prediken in deze moskeeën. Blijkbaar worden deze moskeeën gebruikt door de Turkse overheid als "spionagenetwerken" om de Gülen-beweging te bestrijden en de kritische stemmen t.o.v. het Turkse regime van Erdogan te intimideren.

In concreto gaat het in Oost-Vlaanderen om 3 moskeeën:

  1. Yavuz Sultan Selim-moskee (Ledeberg)
  2. Hicret Camii-moskee (Sint-Niklaas)
  3. Kevser-moskee (Aalst)

Gedeputeerde Dauwe stelde dat deze problematiek aan bod zal komen in het e.v. decretale overleg met de betreffende moskeeën. Ook de Staatsveiligheid volgt deze zaak op.

20161213 Turkse moskeeën in België gevraagd te spioneren voor Turkse overheid (Knack).docx

20161213 mondelinge vraag Olaf Evrard over Diyanet.pdf

24-01-17

Humo: Interview met socioloog Ruud Koopmans

Normaliter heb ik al jaren niets meer met het weekblad Humo wegens het verspreiden van hun té eenzijdige en ongenuanceerde linkse mening. De laatste jaren heeft dit weekblad dan ook een flink aantal abonnees en lezers verloren (waaronder ook ondergetekende). Af en toe brengen ze toch eens een artikel of vraaggesprek dat werkelijk de moeite loont. Deze keer komt socioloog Ruud Koopmans aan het woord. Koopmans is hoogleraar Sociologie en Migratieonderzoek in Berlijn. Hoeft het gezegd dat zijn uitlatingen in linkse kringen op woede en ongeloof werden onthaald?

20170117 De opmars van het moslimfundamentalisme (Humo).docx

12:04 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ruud koopmans, humo |  Facebook |

23-01-17

VVE Hansbeke in mindere periode

Na de heenronde waren de verwachtingen bij VVE Hansbeke te hoog gespannen. Na 5 opeenvolgende overwinningen droomden sommige spelers en bestuursleden al van de 2de periodetitel en bijgevolg van een deelname aan de eindronde. Maar trainer Toon Maebe pleitte steeds voor realiteitszin. Na 4 nederlagen staat iedereen opnieuw met beide voeten op de grond.

De waarheid gebiedt ons te zeggen dat VVE Hansbeke een prima heenronde heeft gespeeld. Alle wedstrijden die moesten gewonnen worden, werden bijna allemaal gewonnen. Bovendien volgden een aantal uitschieters tegen de betere ploegen (thuis tegen DKW Evergem, op Assende en SK Watervliet). De enige zware tegenvallers waren de 0-5 thuisnederlaag tegen naaste gebuur FC Poesele en de 1-3 thuisnederlaag tegen ons zwart beest Bassevelde. De heenronde werd dan ook afgesloten op een welverdiende 5de plaats in de rangschikking. Een onverhoopt resultaat voor een promoverende én heel jonge ploeg die intussen totaal verlost is van degradatiezorgen. 

De teugronde kondigde zich aan met moeilijke wedstrijden: DKW Evergem (uitnederlaag 4-2), thuisnederlaag tegen Vinkt (onverdiend 2-3, tegendoelpunt in de 90'), Bellem (uitnederlaag 4-0).  De ploeg is dooreengeschud: flink wat gekwetste basisspelers én een examenperiode voor onze youngsters. Alleen op Bellem kwamen we er totaal niet aan te pas. Altijd een stap te kort, slap verdedigen, slordig uitvoetballen, geen snelheid in het spel. Bellem zal de verdiende kampioen zijn, ook al speelt Vinkt ook heel erg mooi voetbal. Voorlopig zijn dergelijke wedstrijden te hoog gegrepen voor ons, ook al zorgen we af en toe voor een mooie sportieve uitschieter.

Volgende week spelen we thuis tegen Assenede, de week daarna uit op FC Poesele dat het enigszins verrassend heel goed blijft doen. We mikken in deze derby natuurlijk op een sportieve revanche na onze zware thuisnederlaag. Daarna volgen meer haalbare wedstrijden zodat we met een gerust gemoed mogen blijven mikken op de linkerkolom in de rangschikking.

10:07 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, sk bellem, watervliet, assenede, fc poesele |  Facebook |

Nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang Regio Gent-Eeklo i.s.m. Koepel Gent

Gisteren heb ik dan toch nog een nieuwjaarsreceptie kunnen meepikken: Vlaams Belang Regio Gent-Eeklo i.s.m. Koepel Gent. Als regiovoorzitter kon ik daar moeilijk ontbreken. De receptie ging traditioneel door in 't Biljarthuis in Wondelgem. Vlaams parlementslid en gastspreker Ortwin Depoortere mocht aankondigen dat Johan Deckmyn opnieuw de gemeenteraadslijst zal trekken in Gent. Johan had het vooral over de Optimacommissie en het Gentse mobiliteitsplan, Ortwin over de vluchtelingencrisis (kostprijs 1,3 miljard euro) en als gevolg daarvan de afbraak van onze sociale zekerheid. En ook de pers was aanwezig. U kan in De Gentenaar van vandaag een verslag + een foto vinden: www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170122_02688873.

Johan.jpg

Olaf 2.jpg

Olaf 3.jpg

Olaf 4.jpg

Olaf en C°.jpg

Ortwin.jpg

receptie.jpg

sprekers.jpg

14-01-17

Annus horribilis

2016 was voor mij persoonlijk een notoir "annus horribilis": ik werd in totaal niet minder dan vijfmaal geopereerd en dit in drie verschillende klinieken. Maria-Middelares (1x, maart, fistel), UZ Gent (3x, mei, darmperforatie) en Sint-Vincentius Deinze (1x, december, schouderbreuk).

En 2017 startte onder een even slecht gesternte. Ik moest opnieuw opgenomen en opnieuw geopereerd worden in Deinze. Het plaatje en de zeven schroeven in mijn humerus (de bol op de bovenarm) waren op onverklaarbare wijze losgekomen en dienden opnieuw verwijderd te worden. Nog nooit meegemaakt, zeiden de chirurg en de OK-verpleegster ... Bovendien kreeg ik na deze operatie thuis nog twee nachtelijke bloedingen waardoor ik de Spoedafdeling in Deinze en het aldaar werkende personeel al zeer goed begin te kennen. Ik ben dus nog een flink aantal weken buiten strijd (mijn schouder is volledig geïmmobiliseerd en de breuken moet vanzelf aan elkaar groeien). Ik moet bijgevolg absoluut rust houden. In de komende zes weken (minimum) dus geen ledenhernieuwing en verkoop van kaarten voor ons eetfestijn aan huis. Alsook geen nieuwjaarsrecepties en andere feestelijkheden. Als een leeuw in een kooi ...

Mag ik vragen aan de deelnemers aan ons jaarlijks eetfestijn om WEGENS DEZE UITZONDERLIJKE OMSTANDIGHEDEN via email in te schrijven en het verschuldigde bedrag over te willen schrijven op onze AFDELINGSREKENING. U vindt alle verdere gegevens op deze weblog. Alvast bedankt!

18:13 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olaf evrard, vlaams belang nevele, eetfestijn |  Facebook |

14de Eetfestijn Vlaams Belang afdeling Nevele

Afbeeldingen varia 1470.jpg

AFDELING NEVELE

 GRANDIOOS 14de EETFESTIJN

 Zaterdag 25 februari 2017

 Gemeentezaal, Hansbekedorp 35 te 9850 Hansbeke

 Aanvang 19u30 (deuren open vanaf 19u00)

 Gratis één aperitief van het huis

Stoverij van varkenswangetjes met groenten en frietjes, dit alles naar believen

Volwassenen: 15,00 euro

Lagere schoolkinderen: 8,00 euro

Tafelrede: Olaf EVRARD, afdelingsvoorzitter en provincieraadslid

Op voorhand inschrijven is noodzakelijk:

Olaf Evrard, Reibroekstraat 48 te Hansbeke; ' 0475 / 73 02 45

Michel Roelens, Gentstraat 5 te Vosselare; ' 0473 88 22 23

Luc Ver Eecke, IJsbeerlaan 15 te Nevele; ' 09 371 60 20

 

U kunt ook het juiste bedrag, met vermelding van het aantal personen, storten op rekening IBAN BE40 0013 4285 4963, BIC GEBABEBB (Vlaams Belang, afdeling Nevele, p/a Reibroekstraat 48 te 9850 Nevele.

Uw kaarten zullen dan aan de ingang van de zaal klaar liggen.

 

Wij hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen!

17:52 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, nevele, eetfestijn |  Facebook |