28-02-17

Te zien op AVS en TV-Oost

Voor wie mij eens  live aan het werk wil zien in de Oost-Vlaamse Provincieraad: mijn voorstel van raadsbesluit voor de invoering van een mandatenlijst voor alle provincieraadsleden én de daaraan verbonden inkomsten (zowel privé als openbaar), dit in het kader van de openbaarheid van bestuur.

Te zien vanaf minuut 3'13''.

http://www.tvoost.be/programmas/tv-provincie-tv-provincie...

Ook te zien op AVS in het programma "Uit de provincieraad".

 

 

 

20:18 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: avs, tv-oost, uit de provincieraad, olaf evrard |  Facebook |

27-02-17

Staden - Staden voor Beloften en Elite zonder Contract

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

 

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

Gisteren was VVE Hansbeke vrij. Het geknipte moment dus om, na het geslaagde eetfestijn van zaterdag, eens uit te gaan waaien op "de koers". Hansbeekse Hoop in Bange Wielerdagen Bram Van Rentherghem (Belgian Cycling Talents, de zogenaamde Lotto-ploeg) moest aantreden in Staden - Staden (voorheen Gent - Staden). Er stonden niet minder dan 170 renners aan de startlijn. Bram finishte uiteindelijk als 27ste. Hij zat jammer genoeg gevangen in het ploegenspel want er zaten 3 ploegmaats van hem in de beslissende ontsnapping van 12 renners.

1

Jens Vandenbogaerde

Decock-Van Eyck-Devos-Cap... 3u43'27"
2

Benjamin Verraes

Wetters Cycling Team  
3

Jelle Mannaerts

Tarteletto-Isorex  
4

Martin Palm

AGO - Aqua Service  
5

Stan Dewulf

Belgian Cycling Talents  
6

Gianni Marchand

Cibel-Cebon  
7

Aaron Verwilst

Belgian Cycling Talents  
8

Thomas Vereecken

Belgian Cycling Talents + 14"
9

Jeroen Eyskens

Home Solution - Anmapa CT  
10

Jordi Warlop

Cycling Team Pollentier  
11

Michaël Cools

Tarteletto-Isorex

Na de wedstrijd had Bram nog adem genoeg over om het allemaal nog eens goed uit te leggen.

 

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

bram van renterghem, belgian cycling talents, lotto-ploeg, staden-staden

 

 

 

 

26-02-17

14de Eetfestijn Vlaams Belang Nevele

Gisteren hadden we alweer een geslaagd eetfestijn van Vlaams Belang Afdeling Nevele, intussen al het 14de op rij. Hier past een woord van dank aan de 130 aanwezigen. Niet voor de hand liggend in een toch wel landelijke gemeente als Nevele.

Ook een woord van dank aan het Nevelse afdelingsbestuur voor de alweer vlekkeloze organisatie. Iedereen draagt op zijn op haar geheel eigen manier bij tot het jaarlijkse succes. Een speciaal woord van oprechte dank aan de mensen van Voorpost die al een paar jaar zorgen voor de bediening aan de toog én ook de opkuis! Eveneens naar jaarlijkse gewoonte storten wij dan ook een mooi bedrag in hun nationale kas.

En o ja, de boerenhesp van 11,2 kilogram van een echt "Nevels Brasvar" (erkend Oost-Vlaams streekproduct) verhuist dit jaar naar de deelgemeente Nevele. Dat wordt daar smullen! Iedereen nogmaals bedankt voor de welgekomen steun!

zaal 1.jpg

nevele,eetfestijn,brasvar,vlaams belang,voorpost

nevele,eetfestijn,brasvar,vlaams belang,voorpost

nevele,eetfestijn,brasvar,vlaams belang,voorpost

09:14 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nevele, eetfestijn, brasvar, vlaams belang, voorpost |  Facebook |

24-02-17

Lijst met mandaten en inkomsten

Ik diende in de provincieraad van woensdag 22 februari een "voorstel van raadsbesluit" in waarbij alle provincieraadsleden met ingang van het nieuwe politieke jaar (september- oktober 2017) een lijst moeten indienen met vermelding van àl hun mandaten en functies + de daarmee gepaard gaande inkomsten  en vergoedingen in zowel de openbare als de privé-sector.

De meerderheid steunde in eerste instantie mijn voorstel bij monde van Eerste Gedeputeerde Vercaemer. Het aantal mandaten in bijvoorbeeld de intercommunales zal sowieso flink dalen omdat de provincies verplicht moeten uittreden ingevolge een decretale bepaling m.b.t. de afslanking van de provincies. 

De gedeputeerde wil wel eerst een initiatief in die zin van de Vlaamse regering afwachten. Komt dat er niet tegen het begin van het nieuwe politieke jaar, dan zal mijn voorstel hernomen én goedgekeurd worden (dus ook door de meerderheid). Ik ben alleszins blij dat er positief gereageerd werd op mijn voorstel. Meteen zal ook duidelijkheid gecreëerd worden over het aantal mandaten en functies van  o.a. gedeputeerde Versnick ...

Hierbij de tekst van mijn Voorstel van Raadsbesluit. Gewoon de volgende link aanklikken.

20170215 voorstel van raadsbesluit lijst mandaten en vergoedingen.pdf

23-02-17

BBC Hyundaï Hansbeke

Vorige week eens naar het Hansbeeks basket geweest voor de wedstrijd BBC Hyundai Hansbeke - Red Vic Wilrijk (1ste Landelijke). De eerste keer trouwens dat ik in de nieuwe sporthal Oostbroek was. Waarover later ongetwijfeld meer als ik eens wat meer tijd heb!

Hansbeke diepte een paar keer een tienpuntenkloof uit maar liet Wilrijk (met 2 professionele spelers in de rangen!) telkens opnieuw in de wedstrijd komen. Hansbeke haalde het uiteindelijk nog vrij makkelijk met 87 - 73 en bekleedt nu de tweede plaats in de rangschikking. Niet te geloven dat een klein dorp als Hansbeke (2.200 inwoners) over een dergelijke ploeg beschikt. Op het einde van de wedstrijd volgde nog een mooi moment toen er 2 Hansbeekse cadetten op het plein stonden!

IMG_20170219_170452.jpg

IMG_20170219_170552.jpg

16:57 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: red vic wilrijk, bbc hyundai hansbeke |  Facebook |

Aperitiefgesprek met Tom Van Grieken

Op zondag 19 februari organiseerde Vlaams Belang Koepel Gent een aperitiefgesprek met nationaal voorzitter Tom Van Grieken. Het zaaltje in het Kollekasteel (Mariakerke) bleek helemaal niet berekend op de massale toevloed van geïnteresseerden. We telden ruim 75 aanwezigen waar we in feite op maximum 40 man gerekend hadden. Marc Joris legde onze voorzitter letterlijk en figuurlijk het vuur aan de schenen.

IMG_20170219_112019.jpg

IMG_20170219_112039.jpg

IMG_20170219_112351.jpg

IMG_20170219_120806.jpg

Tom en Marc.jpg

panorama.jpg

 

Graaicultuur

De afgelopen weken kwam de Gentse politiek in zwaar weer terecht toen bekend raakte dat 2 Gentse schepenen (Peeters en Balthazar) forse vergoedingen incasseerden bij PubliLink, in wezen een Waalse intercommunale. De socialist verzaakte aan zijn postje, de liberaal weigerde op te stappen.

Later kwam Siegfried Bracke (N-VA) in zwaar weer terecht toen bleek dat zijn geheugen hem in de steek had gelaten. De aanklager werd plots beklaagde. Hij mocht het Gentse fractieleiderschap én het lijsttrekkerschap meteen inleveren. Exit "Sieg" ...

Later raakten heel wat bijkomende cijfers bekend en het werd duidelijk dat de traditionele partijen (met de N-VA op kop) zich in gans Vlaanderen zeer gretig hebben getoond in het vergaren van postjes en de bijhorende vergoedingen in allerhande verenigingen en intercommunales. Zelf hebben wij altijd propere handen gehad. Wij werden en worden nog steeds consequent geweerd uit dergelijke organisaties. De verleiding is ons bespaard gebleven ...

Onze gemeenteraadsfractie heeft bij monde van fractieleider Johan Deckmyn flink van zich afgebeten en o.a. het ontslag van schepen De Regge geëist. De andere oppositiepartijen CD&V en N-VA durfden het niet eens aan om ons te steunen. Teveel boter op het eigenhoofd ... ?

De media hadden camera's te weinig om de graaiers in beeld te brengen. Het Vlaams Belang voerde intussen actie aan het Gentse stadhuis maar voor hen hadden de media geen aandacht. Zo kennen we hen ...

IMG_20170214_183904.jpg

16:33 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peeters, balthazar, gent, publilink, johan deckmyn |  Facebook |