27-09-17

Gespreksavond met Hector Van Oevelen

Op donderdag 19 oktober komt Hector Van Oevelen spreken over zijn '35 jaar hofdichterschap bij 't Pallieterke'. Deze gespreksavond gaat door in de Gemeentezaal van Vosselare (Vosselaredorp 51 te 9850 Vosselare, naast de kerk). Er is parkeergelegenheid in de onmiddellijke buurt!

Aanvang 19u30 (deuren open om 19u00) en het inkomsgeld bedraagt slechts 2,00 €.

Dit is een organisatie van de Vlaamse Volksbeweging Meetjesland Zuid en het Vlaams Genootschap Nevele (VLAG).

Contact en info: Olaf Evrard, 0475/73.02.45 of olaf.evrard@telenet.be.

Hector Van Oevelen.png

 

12:16 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hector van oevelen, vvb, vlag, vosselare, olaf evrard |  Facebook |

20-09-17

VVE Hansbeke haalt 9 op 9 en voert de rangschikking aan

VVE Hansbeke behaalde zondag al zijn derde overwinning op rij op het veld van Knesselare en voert nog steeds de rangschikking aan. Het bestuur, de trainer, de spelers en supporters mogen zeer zeker tevreden zijn met het huidige spelniveau en de behaalde overwinningen (waaronder twee uitzeges). Hansbeke scoorde in de tweede helft twee doelpunten, maar in feite moest de wedstrijd al aan de rust gespeeld geweest zijn. Eerst scoorde Wouter Vindevoghel een magistraal doelpunt: een trap van in de middelcirkel (40 meter!) over de te ver uit zijn doel staande keeper. Het tweede doelpunt werd gescoord door Tom Chielens maar mag gerust op conto van de sterk ingevallen  Julian 'Julien' Langeraert geschreven worden: op turbosnelheid voorbij zijn man en een afgemeten voorzet naar Tom. Zo kennen we hem!

Vreemd genoeg was één van de Hansbeekse uitblinkers doelman Davey Colombeen. Knesselare creëerde nauwelijks kansen maar Davey redde op weergaloze manier twee pogingen van Knesselare die als bijna zekere doelpunten omschreven mochten worden.

Enige aanmerking: Hansbeke heeft wel heel veel kansen nodig om te scoren. Dat was ook al zo in de twee vorige wedstrijden. Maar zolang we één doelpunt meer scoren dan de tegenstrever, is er geen probleem. Maar dat zal niet altijd lukken! 

Nu volgen er twee thuiswedstrijden: op 24/09 tegen Muide Gent en op 01/10 tegen DKW Evergem. Na die twee wedstrijden zullen we al heel wat wijzer geworden zijn m.b.t. de ambities van onze ploeg. Al blijft het eerste doel van trainer Bart De Craemer zo snel als mogelijk 35 punten behalen en het behoud veiligstellen, daarna zien we wel.  Dat kan met deze ploeg geen enkel probleem vormen! En stiekem hopen we op wat meer ...

Schlageravond Vlaams Belang Koepel Gent

Uitnodiging schlageravond.JPG

11:43 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-17

't Pallieterke van 14/09/2017

Ik heb het de laatste week getroffen met (sommige) media. Eerst op het VTM-nieuws, vervolgens op AVS en nu een artikel in mijn lijfblad 't Pallieterke. Best leuk dat bepaalde media sommige van mijn politieke initiatieven oppikken. 

20170914 artikel 't Pallieterke ontslag Geert Versnick.jpg

11-09-17

VVE Hansbeke

Vorige week had ik andere verplichtingen. Niettemin won VVE Hansbeke op Kaprijke Bentille met 1-2. Aan de rust stond VVE 1-0 in het krijt. Arne Maenhout en Cedric Tack namen de doelpunten in de 2de helft voor hun rekening. Naar verluidt een zeer verdiende overwinning.

Gisteren speelden we onze eerste thuiswedstrijd tegen Watervliet (vorig seizoen één van de titelkandidaten bij uitstek). Aan de rust was het nog steeds 0-0. In feite niet te geloven want Hansbeke kreeg 3 loepzuivere kansen. Watervliet is duidelijk het team niet meer van vorig jaar. De 2de helft walste VVE over Watervliet heen. Al bleef het scoreverloop zeer spannend. 1-0 via Cedric Tack, 1-1 via een te vermijden strafschop, 2-1 via nieuwe (oude) aanwinst Ewoud De Vleeshouwer, 3-1 via opnieuw Cedric Tack en uiteindelijk 3-2. Een juiste uitslag zou 7-1 geweest zijn. Hansbeke heeft nog steeds veel te veel kansen nodig om te scoren. Watervliet kwam tweemaal voor doel en het was tweemaal bingo.

Een 6 op 6 dus. Volgende week een nieuwe test voor de nieuwe coach Bart en voor dit elftal dat dit seizoen wel eens potten zou kunnen breken. We treden aan op het veld van Knesselare dat zich uiteraard na een magere 1 op 6 zal willen herpakken.

PROCORO (Provinciale Commissie Ruimtelijke Ordening)

Twee weken geleden was ik als politieke waarnemer aanwezig op de PROCORO (Provinciale Commissie Ruimtelijke Ordening). Als politieke waarnemer mag je vragen stellen en deelnemen aan de debatten maar je hebt geen stemrecht.

Op de agenda stond het nieuwe 'Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan' van Nevele. In feite al voor de 2de keer. De eerste keer was schepen Bertin aanwezig (schepen Pynaert was verontschuldigd wegens vakantie) maar de dame van Veneco² bleef afwezig als gevolg van een 'communicatiefoutje'. De Nevelse schepen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening schepen Mia Pynaert en iemand van Veneco², het studiebureau dat dit plan heeft opgemaakt in opdracht van de gemeente, lichtten het plan toe.

Ik had 4 concrete vragen m.b.t.

  1. De omleidingsweg in Nevele (aan het Bedrijventerrein).
  2. De ringweg in Hansbeke.
  3. Het voetbalterrein van VV.E Hansbeke (zonevreemde ligging)
  4. De windmolens in Hansbeke.

Ik heb niets of nauwelijks iets kunnen zeggen. Mia Pynaert stelde dat ik betrokken partij was voor wat betreft het voetbalterrein van VVE Hansbeke. Dit is pertinent onjuist. Ik maak al jaren geen deel meer uit van het bestuur maar heb wel nog steeds het 'statuut van vrijwillige medewerker'.

Schepen Pynaert en de voorzitter van de PROCORO stelden bovendien dat mijn vragen te gedetailleerd waren (dit is de eerste keer dat ik het verwijt krijg mijn vragen te goed voorbereid te hebben). Ik mocht alleen nog vragen stellen over de 'politieke visie van het Nevelse gemeentebestuur'. Tja, hoe kan je nu dergelijke vragen stellen als je geen voorbeelden kan én mag aanhalen? Ik was dan ook zeer ontgoocheld en bleef volledig op mijn honger zitten ... 

Eén zaak is duidelijk. In het nieuwe structuurplan staat letterlijk dat 'voetbalploegen die hun terrein moeten verlaten' geherlokaliseerd zullen worden. In concreto betekent dit echter een gedwongen verhuis naar de sportaccomodaties van Poesele of Merendree. Dit antwoord kreeg ik wel ... Hansbeke is voor de zoveelste keer 'genaaid'.

08-09-17

VTM-nieuws van donderdag 07/09

Woensdag heeft Geert Versnick zich op de Oost-Vlaamse provincieraad uitvoerig verdedigd tegen de aantijgingen n.a.v. zijn trips naar Vietnam en Thaïland. Ikzelf kwam verschillende keren tussen. Ik stelde dat hij blijkbaar nog steeds niet begrepen heeft dat de publieke opinie niet meer om kan met zijn verwevenheid met de zakenwereld. Het was trouwens de 3de keer op één jaar tijd dat ik zijn ontslag moest vragen (Optimabank, diner gesponsord door aannemers en nu zijn reiswoede). Ik vroeg vervolgens tot driemaal toe hoe het nu precies zat met zijn ontslag dat hij eerder zelf aangekondigd had. Hij weigerde expliciet op mijn herhaalde vragen te antwoorden. Het zag er dus naar uit dat hij dan toch zijn ontslag niet zou indienen. Maar donderdag heeft hij dan toch zijn ontslag aangekondigd, vermoedelijk onder zware druk van Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter van de Open VLD. Zijn liberale fractie verkondigde nochtans bij monde van fractieleider Luc Maes dat hem niets te verwijten viel en dat zijn voltallige fractie hem bleef steunen. Deze uitspraken zullen niet niet op gejuich onthaald zijn door de liberale voorzitter. Versnick zal nu nog 2 maanden aanblijven als gedeputeerde. Blijkbaar duurt het zo lang om hem te vervangen. Bovendien is er  (uiteraard) onenigheid binnen de liberale fractie wie hem zal mogen opvolgen. Er is zelfs sprake dat het provincieraadslid dat hem zal opvolgen meteen als nieuwkomer gedeputeerde zal worden. Van een blitzcarrière gesproken ...

Gisteren was ik te zien in het VTM-nieuws van 19u00. Ook voor mij een primeur. Het filmpje is te zien op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/olaf.evrard.3.

Hopelijk wordt dit debat en mijn tussenkomsten uitvoerig belicht in het programma 'Uit de Provincieraad' dat op nu maandag telkens na het nieuws op AVS te zien is.