28-11-17

VVE Hansbeke

Ik kon een aantal wedstrijden niet bijwonen omwille van een aantal andere verplichtingen. Maar blijkbaar heb ik niet al te veel gemist. Hansbeke leed zondag alweer een nederlaag: nu 0-4 thuis tegen Evergem. VVE Hansbeke zit in een serieuze sportieve dip: na de turbostart behaalden we in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt op 15.

Opvallend is het aantal doelpunten dat we incasseren en het falend scorend vermogen. Opeenvolgende nederlagen met 4-0 en 0-4 vragen toch om enige toelichting. Het is wel zo dat een aantal spelers langdurig out zijn wegens blessures. Onder hen o.a. Cedric Tack en Jan Van Gansbeke die toch wel spelbepalende voetballers zijn.

Eveneens opvallend is het totaal gebrek aan vertrouwen dat in de ploeg geslopen schijnt te zijn. VVE Hansbeke incasseert steeds doelpunten in het begin van de wedstrijd, wat de ploeg voortdurend dwingt om te achtervolgen. Dat resulteert in slechte balaannames, foute passes en het missen van open doelkansen. Er is duidelijk wat mentaal oplapwerk nodig. Misschien liep het in het seizoenbegin wat al te makkelijk.

Maar goed, een nieuwe zege kan wonderen doen. Zondag volgt de uitwedstrijd op F.C. Lembeke, een ploeg die degradeerde uit 2de Provinciale en die bij de aanvang van het seizoen toch wel beschouwd werd als één van de titelkandidaten. Maar ook daar loopt het niet echt zoals het zou moeten. We kunnen dus alleen maar hopen dat de Hansbeekse ziekenboeg snel leegloopt en dat de sportieve kansen keren. We staan gelukkig nog steeds in de linkerkolom van de rangschikking.

Trouwens de leider VSV Gent behaalde in de laatste 2 wedstrijden ook slechts 1 punt op 6. Desondanks staat de Gentbrugse ploeg nog steeds 'royaal' aan de leiding.

vve hansbeke,fc lembeke,ertvelde

vve hansbeke,fc lembeke,ertvelde

Schenkers van de wedstrijdballen: Opa Gonnissen en Frauke Van Gansbeke.

15:08 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, fc lembeke, ertvelde |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.