13-03-18

12de Congres van de lokale en provinciale politiek

Gisteren woonde ik met mijn collega's-provincieraadsleden Christian Bauwens en Stefaan Van Gucht de ganse dag het 12de Congres van de Lokale en Provinciale Politiek bij. Dit jaarlijks initiatief gaat uit van de Universiteit Gent.

Als afsluiter kregen we een Gents lijsttrekkersdebat met als moderator Yvan De Vadder. Geen verrassende zaken behalve wat opschudding toen lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) aangaf gecharmeerd te zijn door het sociale (lees: linkse programma) van de Gentse CD&V. Coddens wil echter niet aan tafel gaan zitten met huidig fractieleider van de CD&V, Veli Yüksel omdat die teveel op de man gespeeld heeft (lees: burgemeester Termont geviseerd heeft) bij de verschillende schandalen in Gent.  

De Gentse lijsttrekker van de N-VA Anneleen Van Bossuyt wil op haar beurt niet in zee met Vlaams Belang maar wel met ... Groen. Het zoveelste bewijs dat de N-VA in Gent gewoon een linkse partij is. Maar dat wisten we al (Siegfried Bracke, Elke Sleurs en Helga Stevens verkondigen al jaren uitgesproken linkse ideeën in de Gentse gemeenteraad). Ik vrees dus dat Anneleen tijdens de volgende legislatuur gewoon opnieuw in de oppositie zal zitten want een rechtse meerderheid is in Gent niet mogelijk zonder het Vlaams Belang van Johan Deckmyn (die trouwens nogal schofterig behandeld werd door De Vadder (maar ook dat is geen nieuws).

Christophe Peeters uitte (slim in de val gelokt door De Vadder) ) de nodige kritiek op zijn lijsttrekker Mathias De Clercq wegens zijn cumul van kamerlid en schepen en lanceerde bovendien het idee van een kabelbaan in Gent om de verkeersdruk te temperen. Hij haalde meteen alle krantenkoppen vandaag.

IMG_20180312_093828.jpg

Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Homans.

IMG_20180312_153741.jpg

 

Post een commentaar