11-09-17

VVE Hansbeke

Vorige week had ik andere verplichtingen. Niettemin won VVE Hansbeke op Kaprijke Bentille met 1-2. Aan de rust stond VVE 1-0 in het krijt. Arne Maenhout en Cedric Tack namen de doelpunten in de 2de helft voor hun rekening. Naar verluidt een zeer verdiende overwinning.

Gisteren speelden we onze eerste thuiswedstrijd tegen Watervliet (vorig seizoen één van de titelkandidaten bij uitstek). Aan de rust was het nog steeds 0-0. In feite niet te geloven want Hansbeke kreeg 3 loepzuivere kansen. Watervliet is duidelijk het team niet meer van vorig jaar. De 2de helft walste VVE over Watervliet heen. Al bleef het scoreverloop zeer spannend. 1-0 via Cedric Tack, 1-1 via een te vermijden strafschop, 2-1 via nieuwe (oude) aanwinst Ewoud De Vleeshouwer, 3-1 via opnieuw Cedric Tack en uiteindelijk 3-2. Een juiste uitslag zou 7-1 geweest zijn. Hansbeke heeft nog steeds veel te veel kansen nodig om te scoren. Watervliet kwam tweemaal voor doel en het was tweemaal bingo.

Een 6 op 6 dus. Volgende week een nieuwe test voor de nieuwe coach Bart en voor dit elftal dat dit seizoen wel eens potten zou kunnen breken. We treden aan op het veld van Knesselare dat zich uiteraard na een magere 1 op 6 zal willen herpakken.

PROCORO (Provinciale Commissie Ruimtelijke Ordening)

Twee weken geleden was ik als politieke waarnemer aanwezig op de PROCORO (Provinciale Commissie Ruimtelijke Ordening). Als politieke waarnemer mag je vragen stellen en deelnemen aan de debatten maar je hebt geen stemrecht.

Op de agenda stond het nieuwe 'Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan' van Nevele. In feite al voor de 2de keer. De eerste keer was schepen Bertin aanwezig (schepen Pynaert was verontschuldigd wegens vakantie) maar de dame van Veneco² bleef afwezig als gevolg van een 'communicatiefoutje'. De Nevelse schepen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening schepen Mia Pynaert en iemand van Veneco², het studiebureau dat dit plan heeft opgemaakt in opdracht van de gemeente, lichtten het plan toe.

Ik had 4 concrete vragen m.b.t.

  1. De omleidingsweg in Nevele (aan het Bedrijventerrein).
  2. De ringweg in Hansbeke.
  3. Het voetbalterrein van VV.E Hansbeke (zonevreemde ligging)
  4. De windmolens in Hansbeke.

Ik heb niets of nauwelijks iets kunnen zeggen. Mia Pynaert stelde dat ik betrokken partij was voor wat betreft het voetbalterrein van VVE Hansbeke. Dit is pertinent onjuist. Ik maak al jaren geen deel meer uit van het bestuur maar heb wel nog steeds het 'statuut van vrijwillige medewerker'.

Schepen Pynaert en de voorzitter van de PROCORO stelden bovendien dat mijn vragen te gedetailleerd waren (dit is de eerste keer dat ik het verwijt krijg mijn vragen te goed voorbereid te hebben). Ik mocht alleen nog vragen stellen over de 'politieke visie van het Nevelse gemeentebestuur'. Tja, hoe kan je nu dergelijke vragen stellen als je geen voorbeelden kan én mag aanhalen? Ik was dan ook zeer ontgoocheld en bleef volledig op mijn honger zitten ... 

Eén zaak is duidelijk. In het nieuwe structuurplan staat letterlijk dat 'voetbalploegen die hun terrein moeten verlaten' geherlokaliseerd zullen worden. In concreto betekent dit echter een gedwongen verhuis naar de sportaccomodaties van Poesele of Merendree. Dit antwoord kreeg ik wel ... Hansbeke is voor de zoveelste keer 'genaaid'.

08-09-17

VTM-nieuws van donderdag 07/09

Woensdag heeft Geert Versnick zich op de Oost-Vlaamse provincieraad uitvoerig verdedigd tegen de aantijgingen n.a.v. zijn trips naar Vietnam en Thaïland. Ikzelf kwam verschillende keren tussen. Ik stelde dat hij blijkbaar nog steeds niet begrepen heeft dat de publieke opinie niet meer om kan met zijn verwevenheid met de zakenwereld. Het was trouwens de 3de keer op één jaar tijd dat ik zijn ontslag moest vragen (Optimabank, diner gesponsord door aannemers en nu zijn reiswoede). Ik vroeg vervolgens tot driemaal toe hoe het nu precies zat met zijn ontslag dat hij eerder zelf aangekondigd had. Hij weigerde expliciet op mijn herhaalde vragen te antwoorden. Het zag er dus naar uit dat hij dan toch zijn ontslag niet zou indienen. Maar donderdag heeft hij dan toch zijn ontslag aangekondigd, vermoedelijk onder zware druk van Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter van de Open VLD. Zijn liberale fractie verkondigde nochtans bij monde van fractieleider Luc Maes dat hem niets te verwijten viel en dat zijn voltallige fractie hem bleef steunen. Deze uitspraken zullen niet niet op gejuich onthaald zijn door de liberale voorzitter. Versnick zal nu nog 2 maanden aanblijven als gedeputeerde. Blijkbaar duurt het zo lang om hem te vervangen. Bovendien is er  (uiteraard) onenigheid binnen de liberale fractie wie hem zal mogen opvolgen. Er is zelfs sprake dat het provincieraadslid dat hem zal opvolgen meteen als nieuwkomer gedeputeerde zal worden. Van een blitzcarrière gesproken ...

Gisteren was ik te zien in het VTM-nieuws van 19u00. Ook voor mij een primeur. Het filmpje is te zien op mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/olaf.evrard.3.

Hopelijk wordt dit debat en mijn tussenkomsten uitvoerig belicht in het programma 'Uit de Provincieraad' dat op nu maandag telkens na het nieuws op AVS te zien is.

04-09-17

Geert Versnick in Bangkok

Geert Versnick zal Bangkokreizen verdedigen in provincieraad

Het Nieuwsblad/Regionaal: Vlaamse Ardennen - Gentse Rand, Do. 31 Aug. 2017, Pagina 5
 

Geert Versnick (Open VLD) zal op woensdag 6 september in de provincieraad antwoorden op vragen van raadsleden van N-VA en Vlaams Belang over zijn omstreden reizen naar Bangkok. Op 10 juli kondigde Versnick zijn ontslag aan, nadat provincieraadslid Riet Gillis (Groen) zijn onkostennota's over die reizen onder vuur had genomen.

Gillis had vastgesteld dat Versnick twee keer per jaar naar Vietnam reist om daar namens het Oost-Vlaamse provinciebestuur de relaties te onderhouden. Ook China staat doorgaans twee keer per jaar op zijn programma. De deputatie keurde elke keer de missie en het budget daarvoor goed, maar Versnick repte niet over de Thaise hoofdstad Bangkok. Gillis stelde vast dat Versnick

in die jaren ook acht keer daar naartoe reisde: vier keer privé, zonder dat hij daarvoor onkosten aanrekende, en vier keer in opdracht van de deputatie om er onder meer de mogelijkheden in de autosector te onderzoeken. Versnick boekte bijna altijd een suite met twee slaapkamers. Hij diende hotelrekeningen en de duurdere vliegtickets van zijn tussenstops in Bangkok in als onkosten. Volgens Gillis is dat in strijd met het reglement op de dienstreizen.

Oog van de storm

Geert Versnick bevond zich de voorbije jaren vaker in het oog van de storm. Denk aan zijn brunch, gesponsord door vastgoedondernemers, zijn rol in Optima en de stuntelige verklaringen over zijn inkomen. Begin dit jaar nam hij al ontslag als gemeenteraadslid. Maar nu eiste nationaal Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zijn ontslag bij de provincie.

De Open VLD-fractie in de provincieraad kwam hierover maandagavond samen. “Het debat moet in de provincieraad worden gevoerd en niet in de pers”, vindt fractieleider Luc Maes. “We leven in een democratisch systeem, dat mag niet onderuit worden gehaald. Geert Versnick zal een antwoord geven op alle vragen en insinuaties. Dat antwoord zal zeer duidelijk zijn.”

Recht op verdediging

Gouverneur Jan Briers nam nog de verdediging

van Versnick op. “We hebben alles gescreend. Versnick heeft alle reglementen voor buitenlandse missies nageleefd”, zei hij.

De deputatie beval in juli een onderzoek. “We bespreken vandaag (gisteren, nvdr.) die nota”, zegt eerste gedeputeerde Alexander ­Vercamer (CD&V). “Mogelijk doen we aanbevelingen om de procedure bij te stellen. Het gebeurt dat fouten worden gemaakt. Maar we moeten erover waken dat er geen systeemfouten zijn. Versnick zal antwoorden op alle vragen.”

Zo krijgt Versnick de kans zijn visie te geven. Daarna valt het doek over zijn lange politieke carrière. Wellicht neemt hij in oktober ontslag. Dan rest Open VLD nog twee maanden om een nieuwe gedeputeerde aan te wijzen. Namen die circuleren zijn die van provincieraadslid ­Martine Verhoeve en Yoeri Note, die Versnick zou opvolgen als raadslid. Ze komen beiden uit Gent.

Karel Van Keymeulen ■

16:17 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geert versnick, bangkok, vlaams belang, n-va |  Facebook |

Nieuw politiek jaar

Morgen start het nieuwe politieke jaar met een eerste zitting van de provincieraad. Blijkbaar heeft gedeputeerde Versnick zijn ontslag dan toch nog niet officieel ingediend. Dat zou pas volgende maand gebeuren. Blijkbaar raakt zijn fractie er niet uit wie hem moet opvolgen. Het zoveelste bewijs dat het niet om de inhoud gaat maar wel om de postjes. Ik zal dan ook gedeputeerde Versnick mondeling ondervragen. Maar ook gedeputeerde Vercaemer zal uitleg moeten geven hoe het allemaal zo ver is kunnen komen. Daarnaast stel ik ook een mondelinge vraag over het waarom van de afschaffing van de provinciale elf juliviering.

20170710 MV Olaf Evrard ontslag gedeputeerde Versnick.pdf

20170703 MV over de afschaffing van de 11 juliviering.pdf

Zomervakantie (Tirol, gemeente Feichten in het Kaunertal)

Deze zomer verbleven we nog eens in Oostenrijk. Dat was er de laatste jaren niet van gekomen wegens lichamelijk onheil allerhande. We logeerden in het prima familiaal hotel 'Feichtnerhof' in het Tiroolse Kaunertal (een absolute aanrader).

Mooie landschappen (gletsjerstrasse incluis), lekker eten, prachtige natuurwandelingen, schitterend gerestaureerde kerkjes, vriendelijk onthaal, interessante uitstappen (o.a. naar het tolvrije dorpje Samnaun in Zwitserland, ook inkopen gedaan voor mijzelf bij iemand die zelf nog authentieke Tiroolse kledij maakt), we hebben er opnieuw oeverloos van genoten!

DSC04447.JPG

DSC04428.JPG

DSC04433.JPG

DSC04445.JPG

DSC04429.JPG

DSC04454.JPG

DSC04469.JPG

DSC04470.JPGDSC04450.JPG

DSC04471.JPG

DSC04478.JPG

DSC04488.JPG

DSC04491.JPG

DSC04498.JPG

DSC04504.JPG

DSC04503.JPG

DSC04519.JPG

DSC04530.JPG

DSC04529.JPG

DSC04535.JPG

DSC04531.JPG

DSC04537.JPG

DSC04544.JPG

DSC04554.JPG

DSC04555.JPG

DSC04563.JPG

DSC04576.JPG

DSC04596.JPG

DSC04578.JPG

DSC04603.JPG

DSC04602.JPG

DSC04615.JPG

DSC04634.JPG

DSC04639.JPG

DSC04644.JPG

DSC04646.JPG

DSC04650.JPG

IMG_20170729_145332_BURST001_COVER.jpg

IMG_20170729_125525.jpg

IMG_20170730_122843.jpg

IMG_20170804_185720.jpg

IMG_20170730_140238.jpg

IMG_20170731_163053.jpg

tirol, feichten, kaunertal, feichtnerhof, samnaun

tirol, feichten, kaunertal, feichtnerhof, samnaun

 

 

 

 

 

14:37 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tirol, feichten, kaunertal, feichtnerhof, samnaun |  Facebook |

HEKALO 2017 (Lokeren, 03/09/2017)

Gisteren een bomvolle Sint-Annakerk voor de stemmige en mooi verzorgde herdenkingsmis voor de overleden gevangenen en pakjesdraagsters van het Hechteniskamp Lokeren. Hector Van Oevelen bracht op het einde een mooie tekst ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden Herman Seghers, één van de grote bezielers van deze jaarlijkse herdenking. Een mooi initiatief dat zeker moet blijven bestaan! Ook de parochiezaal was opnieuw te klein voor de vele deelnemers aan de koffietafel na de misviering.

Met dank aan Voorpost om alles (ook deze keer) in goede praktische banen te leiden.

IMG_20170903_115738.jpg

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers

 

14:03 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hekalo, lokeren, voorpost, hector van oevelen, herman seghers |  Facebook |