19-05-17

Mondelinge vraag provincieraad 24 mei

Ik stel op de provincieraad van woensdag een mondelinge vraag over het nieuw, vrijliggende fietspad dat van Deinze naar Meigem aangelegd werd met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. De vraag rijst meteen waarom dit fietspad plots doodloopt als men het grondgebied van de gemeente Nevele bereikt. Een absurde situatie. De werken aan de verbreding van het Schipdonkkanaal hebben immers vier jaar lang geduurd. Lang genoeg dus voor het gemeentebestuur van Nevele om te overleggen met het provinciebestuur om het fietspad nog 1 kilometer door te trekken naar Nevele.

20170518 mondelinge vraag Olaf Evrard over fietspad tussen Meigem en Nevele.pdf

04-05-17

Boekvoorstelling Tom Van Grieken

Beste

 

Vandaag werd het eerste boek van Tom Van Grieken, ‘Toekomst in eigen handen – opstand tegen de elites’ officieel voorgesteld aan de pers. 
 

In zijn boek zet de Vlaams Belang-voorzitter op papier waarom de patriottische, sociale rechterzijde de kracht van de toekomst is. Waarom democratie, welvaart en sociale rechtvaardigheid het best kunnen georganiseerd worden binnen het kader van de natiestaat. Met de blik vooruit gaat hij geen enkel onderwerp uit de weg. Van de boerkini over de invoering van een burgerschapsdienst tot het EU-lidmaatschap. Geen heilig huisje blijft nog heel. Studiogesprek Naar aanleiding van de lancering van het boek, zenden we deze avond om 19u30 rechtstreeks een studiogesprek met Tom Van Grieken uit via onze Facebookpagina www.facebook.com/vlbelang . Tom komt naar je toe! Om u de kans te geven de voorstelling van het boek vanop de eerste rij bij te wonen, toert Tom Van Grieken Vlaanderen rond. Zo houdt hij in elke provincie halt.

  • West-Vlaanderen: donderdag 4 mei om 20u00 in Hotel Van der Valk, Kapellestraat 146, Oostkamp
  • Antwerpen: vrijdag 5 mei om 20u00 in Hotel Ter Elst, Kattenbroek 1, 2650 Edegem
  • Oost-Vlaanderen: zaterdag 6 mei om 20u00 in Monasterium Poortackere, Oude Houtlei 56, Gent
  • Limburg: zondag 7 mei om 14u00 in Hassotel, Sint-Jozefstraat 10, Hasselt
  • Vlaams-Brabant: vrijdag 12 mei om 20u00 in Cultuurhoeve Mariadal, Kouterweg 2, Zaventem

Wie niet op een boekvoorstelling aanwezig kan zijn, kan het boek bestellen via www.tomvangrieken.be aan de prijs van 19,95€ (+ 5€ verzendkosten) of via 02 219 60 09. Het boek wordt u dan toegestuurd.  Het boek is ook te verkrijgen in de betere boekhandel. Met vriendelijke groeten, Vlaams Belang

15:04 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tom van grieken, boekvoorstelling |  Facebook |

26-04-17

Dierenmishandeling in De Brielmeersen

Blijkbaar is een deel van het verhaal, namelijk dat de dood van de damhertbok en de drie reeën in De Brielmeersen (on)rechtstreeks te wijten is aan xtc, een zogenaamd 'broodje aap'. Dat staat te lezen in het volgende artikel van 'Het Nieuwsblad'. Onze welgemeende verontschuldigingen voor dit 'broodje aap'. Het zoveelste bewijs dat je alle feiten die je gesignaleerd worden, minstens twee- of driemaal moet controleren ...

20170426 Provincie komt met andere verklaring over dood van gedrogeerde herten.docx

16:25 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de brielmeersen, damherten, broodje aap, xtc |  Facebook |

25-04-17

Dierenmishandeling en vandalisme in recratiedomein 'De Brielmeersen'

logo+slagzin.jpg

 

 

 

 

PERSMEDEDELING

 

Dierenmishandeling en vandalisme in provinciaal recreatiedomein ‘De Brielmeersen’ lopen de spuigaten uit.

Naar verluidt worden de laatste tijd heel wat dieren in ‘De Brielmeersen’ het slachtoffer van mishandeling en vandalisme. De incidenten volgen elkaar in een snel tempo op.

Eerst ontsnapte een mannelijke oehoe nadat zijn kooi grotendeels werd vernield. Deze grote uil heeft waarschijnlijk onvoldoende instincten om in het wild te overleven want hij werd in gevangenschap geboren. Dit is ook levensbedreigend voor het broedende wijfje omdat zij gevoederd wordt door het mannetje. Het was trouwens al de tweede keer in twee weken tijd dat de vogelkooi van de oehoes vernield werd.

Vervolgens werden de eieren uit het nest van een op de grond broeiende ooievaar gestolen en/of vernietigd.

Tenslotte moest men een damhertbok laten inslapen omdat hij zwaar agressief gedrag vertoonde en inmiddels al 3 reeën gedood had met zijn gewei. Na een autopsie werden in het bloed van de bok sporen van de drug ‘ecstasy’ aangetroffen.

De provincie Oost-Vlaanderen is eigenaar en beheerder van recreatiedomein ‘De Brielmeersen’. Het dankt zijn populariteit bij o.a. heel wat jonge gezinnen met kinderen net aan de verschillende dieren die je er in het dierenpark kan bewonderen.  Vlaams Belang roept bij monde van Vlaams parlementslid Ortwin Depoortere (Deinze) en provincieraadslid Olaf Evrard (Nevele) dan ook zowel de provincie Oost-Vlaanderen als de politiezone Deinze-Zulte op om de waakzaamheid te verhogen. Het is duidelijk dat er bijkomende en passende maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid van de dieren in het domein te waarborgen en aldus het plezier van de talrijke bezoekers te vrijwaren.

 

Olaf EVRARD                                                          Ortwin Depoortere

Provincieraadslid                                                      Vlaams parlementslid

Reibroekstraat 48                                                     Zonneschijn 26

9850 Hansbeke                                                        9800 Deinze

GSM 0475/73.02.45                                                 GSM 0496/40.38.18

olaf.evrard@oost-vlaanderen.be                              ortwin.depoortere@vlaamsbelang.org

22-04-17

Provincieraad van woensdag 26 april 2017

Ik heb in laatste instantie nog een 3de mondelinge vraag ingediend voor de provincieraad van 26 april nadat ik vandaag informeel heb vernomen dat het koninklijk paar op dinsdag 25 april een vijftal gemeenten/projecten zal bezoeken in Oost-Vlaanderen.

20170422 mondelinge vraag Olaf Evrard over bezoek koninklijk paar aan Oost-Vlaamse gemeenten.pdf

21-04-17

Nieuwe feiten opgedoken rond gedeputeerde Geert Versnick

Ik heb gisteren een mondelinge vraag ingediend bij de deputatie rond de nieuwe feiten die opgedoken zijn m.b.t. de discutabele vergoedingen die gedeputeerde Geert Versnick ontving van de Optima Group (Bron is o.a. de Nationale Bank). Ik vraag meteen of het niet aangewezen en wenselijk is dat Geert Versnick (al was het maar tijdelijk tot de zaak eventueel juridisch uitgeklaard is) een stap terugzet als gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen.

20170420 mondelinge vraag Olaf Evrard over Geert Versnick en de Optima Group.pdf

Schriftelijke vraag + antwoord

Op 30 maart stelde ik een schriftelijke vraag aan de deputatie over de islamitische gemeenschappen in Oost-Vlaanderen wiens werkingskosten betoelaagd worden door de provincie Oost-Vlaanderen (decretale verplichting). Ik ontving vandaag een zeer uitgebreid antwoord van de bevoegde gedeputeerde Jef Dauwe. Echt het lezen waard, als u eens wil weten waar uw belastinggeld naartoe vloeit ...

20170321 islamitische gemeenschappen.pdf

20170420 antwoord op SV islamitische gemeenschappen.pdf