18-12-17

VVE Hansbeke 3 - Kaprijke-Bentille 1

IMG_20171217_135914.jpg

Op de foto het scheidsrechterstrio met de schenker van de wedstrijdbal Yves De Dapper (Tuinmachines Service De Dapper).

VVE Hansbeke kan met een positief gevoel de winterstop in, want het kon opnieuw winnen. Gisteren won het op eenvoudige wijze met 3-1 van de rode lantaarn Kaprijke-Bentille. VVE liep nog voor de rust 2-0 uit na 2 schitterende doelpunten: een rechtstreekse vrijschop van Wouter Vindevoghel en een doelpunt van Lenny Maerschalck na een prachtige combinatie. Twee doelpunten uit het boekje. De tegenstrever speelde na de rust een stuk potiger, maar kon desondanks geen kansen creëren. Hansbeke liet op zijn beurt na om de voorsprong uit te bouwen. Even was er nog opschudding toen Ridel in 82' onverwacht scoorde voor Kaprijke-Bentille. Maar Vindevoghel sloeg in 85' al terug, opnieuw een mooi doelpunt na een schitterende voorzet van Lenny. Hansbeke staat nu 7de in de rangschikking. Op 07/01/2018 gaat het richting Watervliet!

 

17:26 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, yves de dapper |  Facebook |

12-12-17

Provinciale kaderdag Vlaams Belang

Op zaterdag 9 december organiseerde het Vlaams Belang in Wetteren een provinciale kaderdag die gewijd was aan het Vlaams Belangprogramma voor de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Gerolf Annemans en Dirk Aras (respectievelijk voorzitter en medewerker van de Studiedienst Vlaams Belang) gaven de nodige toelichtingen en lieten de nodige ruimte voor de inbreng van de verschillende afdelingen.

gerolf annemans, dirk ara, vlaams belang, provinciale kaderdag

gerolf annemans, dirk ara, vlaams belang, provinciale kaderdag

gerolf annemans, dirk ara, vlaams belang, provinciale kaderdag

gerolf annemans, dirk ara, vlaams belang, provinciale kaderdag

gerolf annemans, dirk ara, vlaams belang, provinciale kaderdag

 

Uit 'Het Nieuwsblad' van 12/12/2017

Afdelingen Nevele en Deinze van Vlaams Belang fuseren

Met de fusie van Deinze en Nevele voor de deur, versmelten de twee plaatselijke afdelingen van Vlaams Belang tot één afdeling. De fusiepartij maakt ook de lijsttrekkers bekend.

De afdelingen Deinze en Nevele smelten samen en schuiven meteen een aantal namen naar voren. Olaf Evrard (59) uit Nevele is de nieuwe voorzitter voor de afdeling Deinze-Nevele. Hij wordt lijsttrekker van de nieuwe kiesomschrijving Gent-Eeklo tijdens de provincieraadsverkiezingen. Evrard was onder andere gemeenteraadslid in Nevele van 2002 tot 2006.

De tweede naam die vastligt, is Ortwin Depoortere (47) uit Deinze. Hij werd door het afdelingsbestuur aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Momenteel ben ik Vlaams parlementslid, nationaal partijsecretaris en provinciaal voorzitter van het Vlaams Belang en in het verleden zetelde ik twaalf jaar als gemeenteraadslid in Gent. Op dit moment zijn we onze lijst aan het samenstellen. We hadden vroeger al een zetel in Nevele en twee in Deinze, dus denk ik dat twee zetels na de verkiezingen van 2018 realistisch zijn. Wij zien na de fusie een rol voor ons weggelegd als beschermer van de kleine deelgemeenten”, vertelt Depoortere.

15:30 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, deinze, nevele, olaf evrard, ortwin depoortere |  Facebook |

10-12-17

Uit HLN van zaterdag 9 december

Lokale afdelingen Vlaams Belang smelten samen

Als gevolg van de nakende fusie tussen de stad Deinze en de gemeente Nevele versmelten de Vlaams Belang-werkingen van Deinze en Nevele tot één afdeling. Nevelaar Olaf Evrard (59) wordt de voorzitter van de nieuwe afdeling Deinze-Nevele en trekt ook de provinciale lijst in oktober 2018. Deinzenaar Ortwin Depoortere (47) wordt lijsttrekker op de komende gemeenteraadsverkiezingen.


Ook Vlaams Belang bereidt zich voor op de toekomstige fusiestad Deinze. Beide lokale afdelingen smelten samen tot Vlaams Belang Deinze-Nevele en de partij maakte gisteren ook haar lijsttrekkers bekend.


Ortwin Depoortere werd aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Deinze. Ortwin is nu Vlaams parlementslid, nationaal partijsecretaris en provinciaal voorzitter van het Vlaams Belang. In het verleden zetelde Ortwin 12 jaar als gemeenteraadslid in Gent en hij was lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers van 2004 tot 2007.


Voor de provincieraadsverkiezingen heeft de Regioraad Olaf Evrard als lijsttrekker van de nieuwe kiesomschrijving Gent-Eeklo aangeduid. Hij is zetelend provincieraadslid, was van 2006-2012 gemeenteraadslid in Nevele, is voorzitter van de Regio Gent-Eeklo en werkt beroepshalve al meer dan tien jaar als fractiesecretaris voor de Gentse Vlaams Belanggemeenteraadsfractie. (ASD)

11:39 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, nevele, deinze, ortwin depoortere, olaf evrard |  Facebook |

Geen voetbal op zondag 10 december

De KBVB heeft pas deze morgen beslist om alle voetbalwedstrijden van zondag 10 december 2017 af te gelasten wegens de bijzonder gure weersomstandigheden. Dus deze namiddag geen derby VVE Hansbeke - Maria Aalter !

11:36 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vve hansbeke, maria aalter, afgelasting |  Facebook |

08-12-17

Persmededeling Vlaams Belang Deinze en Nevele

logo+slagzin.jpg

PERSMEDEDELING

 

Vlaams Belang Deinze en Nevele vormen één afdeling

Namen lijsttrekkers bekend

 

Als gevolg van de nakende fusie tussen de stad Deinze en de gemeente Nevele versmelten de Vlaams Belangwerkingen van Deinze en Nevele tot één afdeling. Olaf Evrard is verkozen tot voorzitter van de nieuwe afdeling Deinze-Nevele.

Meteen werden ook de namen van de lijsttrekkers bekend gemaakt. Ortwin Depoortere (47 jaar) uit Deinze werd door het afdelingsbestuur aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Deinze. Ortwin is momenteel Vlaams parlementslid, nationaal partijsecretaris en provinciaal voorzitter van het Vlaams Belang. In het verleden zetelde Ortwin 12 jaar als gemeenteraadslid in Gent en hij was lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers van 2004 tot 2007.

 

Voor de provincieraadsverkiezingen heeft de Regioraad Olaf Evrard (59 jaar) uit Nevele als lijsttrekker van de nieuwe kiesomschrijving Gent-Eeklo aangeduid. Hij is zetelend provincieraadslid, was van 2006-2012 gemeenteraadslid in Nevele, is voorzitter van de Regio Gent-Eeklo en werkt beroepshalve al meer dan 10 jaar als fractiesecretaris voor de Gentse Vlaams Belanggemeenteraadsfractie.

Deze twee lijsttrekkers hebben een uitgebreide politieke ervaring en kennen uiteraard de klappen van de zweep. Het versterkte bestuur van Vlaams Belang Deinze-Nevele rekent er dan ook op vanaf 2019 opnieuw stevig vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad van Deinze.

  

Contactgegevens:

Olaf Evrard

Afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Deinze-Nevele en provincieraadslid

Lijsttrekker provincieraad Gent-Eeklo

Reibroekstraat 48

9850 Hansbeke

0475/73.02.45

www.vlaamsbelangnevele.be en www.facebook.com/olaf.evrard.3

olaf.evrard@telenet.be

 

Ortwin Depoortere

Vlaams parlementslid

Lijsttrekker gemeenteraad Deinze

Zonneschijn 2

9800 Deinze

0496/40.38.18

www.facebook.com/ortwin.depoortere

ortwin.depoortere@vlaamsbelang.org

 

 

14:48 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olaf evrard, ortwin depoortere, deinze, nevele, lijsttrekker |  Facebook |

Mondelinge vraag provincieraad 13/12/2017

Het is opvallend dat de meeste gemeentelijke fusies zich afspelen binnen onze regio en binnen dezelfde politieke familie (CD&V): Aalter en Knesselare, Kruishoutem en Zingem, Deinze en Nevele, Zomergem, Lovendegem en Waarschoot. Er zijn heel wat gevolgen op velerlei vlakken, o.a. de herindeling van de verschillende politie- en brandweerzones. Vandaar mijn vraag aan de deputatie welke rol de provincie Oost-Vlaanderen speelt of heeft te spelen met betrekking tot deze Oost-Vlaamse gemeentelijke fusies.

20171208 MV Olaf Evrard over de rol van de provincie bij de gemeentelijke fusies.pdf

10:02 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olaf evrard, vlaams belang, gemeentelijke fusies |  Facebook |