14-11-17

Mijn motie over Spanje en Catalonië geweigerd

Op 9 november ontving ik het bericht dat dat mijn motie over Spanje en Catalonië (zoals ik wel gevreesd had) niet ontvankelijk werd verklaard. U vindt hieronder de nodige toelichting:

 

Mijnheer Evrard, Hierbij vindt u de beslissing van de Voorzitter van de Provincieraad, mevrouw Greet De Troyer

“Geacht raadslid Uw voorstel van motie m.b.t. Catalonië, Madrid waarbij u een aantal hogere overheden – Vlaamse, Belgische en Europese - aanbeveelt te protesteren en politieke druk uit te oefenen werd weliswaar tijdig en in de juiste vorm bij mij ingediend en betreft inderdaad een materie die op zich niet tot de beslissingsbevoegdheid van de Provincieraad hoort, maar betreft geen aangelegenheid die gevolgen heeft t.a.v. het grondgebied en de inwoners van onze provincie. Op basis van het voorgaande en bij toepassing van artikel 57 van het Huishoudelijk Reglement van de Provincieraad verklaar ik uw voorstel van motie onontvankelijk voor de zitting van de Provincieraad van 15 november 2017.

Greet De Troyer, Voorzitter van de Provincieraad”

 

i.o.

 

Met vriendelijke groet,

 

Martine Haegens

Adviseur

Departement Interne Organisatie

Dienst Griffie

Tel.nr. 09 267 8109

 

 

 

 

 

08-11-17

Motie provincieraad over Spanje en Catalonië

Namens de Vlaams Belangfractie heb ik voor de Oost-Vlaamse provincieraad van 15 november een motie ingediend met betrekking tot de politieke toestand in Spanje en Catalonië. Hierbij klaagt ik de repressieve houding van de Spaanse autoriteiten en de lakse houding van de Europese Unie aan. Benieuwd of deze motie 'ontvankelijk' zal verklaard worden.

Voor de volledige tekst van deze motie moet je gewoon de volgende link aanklikken:

20171115 Motie over Spanje en Catalonië.docx

 

15:21 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: motie, vlaams belang, olaf evrard, spanje catalonië |  Facebook |

Betoging tegen 'megamoskee' (Gent, 07/11/2017)

Gisteren was ik aanwezig op de betoging tegen de zogenaamde Groene Moskee, de megamoskee in de Gentse volkswijk Rabot. Gastsprekers waren Gents fractieleider Johan Deckmyn en kamerlid Filip Dewinter.

Burgemeester Termont had de politie massaal ingezet: waterkanonnen, tientallen voertuigen, honderden agenten in burger en in gevechtskledij. Zogenaamd om 'onze veiligheid' te verzekeren. In de praktijk werd een dubbel cordon gelegd rond de plaats van de manifestatie (Cornelius Sneyssonestraat, een zijstraat van de Gebroeders De Smetstraat). Dit impliceerde onder andere  dat heel wat betogers niet tot op de plaats van de manifestatie werden toegelaten. Enkel wie zich met Tram 1 verplaatste (er moest opgestapt worden in Wondelgem!), kon de locatie van de actie bereiken!  Letterlijk een brug te ver voor heel wat sympathisanten.

Bovendien werd de pers tegengehouden door de politie (o.a. een filmploeg van VTM en een cameraploeg van een ... Turkse televisiezender). Het was enkel door het krachtdadig optreden van Filip Dewinter die dreigde zelf naar de pers toe te stappen, dat de journalisten uiteindelijk werden doorgelaten tot de plaats van de manifestatie en hun werk konden doen.

Een regelrecht schande en compleet tegen de afspraken met de politie in. Uiteindelijk raakten slechts een honderdtal manifestanten ter plaatse. In wat voor een heerlijke democratie leven de Gentenaars toch ... Of moeten we eerder spreken van Termontgrad?

IMG_20171107_192642.jpg

IMG_20171107_193837.jpg

IMG_20171107_193847.jpg

IMG_20171107_193901.jpg

IMG_20171107_193932.jpg

IMG_20171107_193943.jpg

IMG_20171107_193954.jpg

IMG_20171107_194020.jpg

IMG_20171107_194026.jpg

IMG_20171107_195838.jpg

IMG_20171107_195529.jpg

IMG_20171107_200559.jpg

IMG_20171107_201044.jpg

IMG_20171107_203303.jpg

IMG_20171107_203443.jpg

07-11-17

Debat over de fusies van gemeenten in het Meetjesland

Gisteren vertegenwoordigde ik het Vlaams Belang in een debat over de fusies in het Meetjesland. Dit was een organisatie van de Lions Club Meetjesland Eeklo. Waren o.a. aanwezig: Matthias Diependaele (fractieleider Vlaams parlement, N-VA), Koen Loete (burgemeester Eeklo, CD&V), Kurt De Loor (Vlaams parlementslid, sp.a), Egbert Lachaert (kamerlid, Open VLD), Peter Cousaert (regiovoorzitter Groen) en ikzelf (regiovoorzitter Vlaams Belang en provincieraadslid). Moderator was Johny Vansevenant (VRT-journalist).

In feite waren Koen Loete en ikzelf als enigen zeer vertrouwd met het Meetjesland. Bovendien betrof het een materie waar ik zeer vertrouwd mee ben. Een paar opmerkelijke vaststellingen:

- in alle fusies in het Meetjesland gaat het om gemeentebesturen waarin de CD&V de grootste/meest belangrijke partij is; ze willen hun positie als grootste lokale partij zeker niet verliezen aan de N-VA

- behalve de N-VA wil geen enkele partij in de toekomst een fusie opleggen

- een fusie kost in de eerste jaren heel wat geld (implementatie, personeel, gelijkschakelen belastingen, ...) en dit wordt meestal zwaar onderschat

- het is in die optiek dan ook niet aangewezen om in eerste instantie onmiddellijk van start te gaan met forse belastingverlagingen

- 6 van de 7 fusiegemeenten in Vlaanderen (tot op heden zijn dat er 4 in Oost-Vlaanderen, 1 in Antwerpen en 2 in Limburg) worden begeleid door een extern bureau, met name Idea Consult; enkel de fusiegemeente Deinze vond dit niet nodig ...

- geen enkele van de aanwezige politici was van oordeel dat de fusies in het Meetjesland om de juiste redenen zijn gebeurd (!) - in alle betreffende fusiegemeenten ging het eerder om de carrièreplanning van bepaalde lokale politici dan om de versterking van de draagkracht van de gemeentebesturen ... , in het Meetjesland is er eerder sprake van een kettingreactie op de fusie Aalter-Knesselare en in sommige gevallen regelrecht paniekvoetbal

- alle aanwezige politici waren van oordeel dat er veel meer participatie moet zijn van de betrokken burgers en dat er duidelijke antwoorden moeten komen op de gestelde vragen (men gaat eerst een fusie aan en dan pas begint het studiewerk)

- in een ideale wereld wordt er enkel gefusioneerd tussen gelijkwaardige partners (inwonersaantallen, financiële draagkracht, ... ) - bovendien gaat er jaren van overleg en studie aan een ernstige fusie vooraf (zo gaat het althans in Nederland) ...

Lees meer...

06-11-17

Protestactie tegen Groene Moskee in Gent (dinsdag 7 november om 19u30)

Protestactie tegen megamoskee in Gent
 
Beste

Afgelopen week bleek nog maar eens hoe ver de islamisering in sommige delen van Vlaanderen reeds is gevorderd. Toen bleek dat de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek blijkbaar officieel een islamitische no go-zone is geworden. Filip Dewinter wou toen immers samen met PVV-voorzitter Geert Wilders een bezoek brengen aan de gemeente, maar dat werd verboden door MR-burgemeester Françoise Schepmans.

Geert Wilders stelde het verbod terecht gelijk aan “een akte van capitulatie. Molenbeek is een stukje onbevrijd Raqqa geworden”. Voor de Nederlandse politicus bleek dit de druppel die de emmer deed overlopen. Hij kondigde dan ook manifestaties aan tegen de islamisering en de politieke capitulatie voor de islam.

Ook Vlaams Belang blijft niet bij de pakken zitten en organiseert morgen reeds een vreedzame protestactie tegen de komst van een megamoskee in Gent aan het voormalige Tractiestation aan het Rabot. De moskee zou niet alleen 2.500 vierkante meter groot zijn, de gebedsplaats zal ook 500 gelovigen kunnen ontvangen. Daarnaast komt er nog een extra zaal voor 350 mensen én een polyvalente zaal voor 500 personen. Zo krijgt Gent de twijfelachtige eer om binnenkort over de grootste moskee van Vlaanderen te beschikken.

Vlaams Belang verzet zich tegen de komst van een megamoskee in Gent. De protestactie van Vlaams Belang vindt morgen dinsdag 7 november plaats om 19.30u aan de Gebroeders De Smetstraat.
 
Wij hopen u daar alvast massaal te zien!

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

20171107 moskeeprotest 2.jpg

 

02-11-17

Debat Lion's Clun Meetjesland Eeklo over de fusies van gemeenten in het Meetjesland

Lions Club                         Meetjesland Eeklo

 

 

       organiseert in het kader van haar culturele en maatschappelijke activiteiten een

 

info- en debatavond

 fusies in het Meetjesland

 

Lions wil hiermee de bevolking en plaatselijke mandatarissen meehelpen 

zich een objectief beeld te vormen omtrent deze materie.

 

De avond bestaat uit 2 delen: een informatief en nadien een debatgedeelte.

 panel:

Bart Van Herck, Senior Advisor - Managing director bij IDEA-consult,

die in deze functie ook gemeenten begeleidt op weg naar een mogelijke fusie

en 

ervaringsdeskundige Bert Kuiper,

oud-burgemeester van de Nederlandse fusiesteden Muiden en Joure (Friesland).

 

 moderator:

VRT-Wetstraatjournalist Johny Vansevenant .

 

Nadien volgt een debat met Matthias Diependaele N-VA-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, Koen Loete, burgemeester Eeklo CD&V, Egbert Lachaert Open VLD-federaal volksvertegenwoordiger, Kurt De Loor,sp.a-Vlaams volsvertegenwoordiger, Peter Cousaert regiovoorzitter GROEN! Meetjesland en Olaf Evrard VB-provincieraadslid

 

Deze uitzonderlijke avond gaat door  in de polyvalente zaal van het College ten Doorn, Zuidmoerstraat 125 in Eeklo,op maandag 6 november 2017  om 19.30u.

 U kunt kaarten reserveren/bestellen door overschrijving van 10€ pp op de werkingskas van Lions Club Meetjesland Eeklo nr BE93 652833509867,

die worden dan voor u klaargelegd aan de ingang. Beperkt aantal plaatsen.

Nadien kunt u nog napraten tijdens een drink in de tuinzaal.  

De opbrengst gaat naar de sociale doelen van Lions Club Meetjesland Eeklo

 

U bent van harte welkom.

De voorzitter en leden van Lions Club Meetjesland Eeklo

31-10-17

Manifestatie tegen komst Groene Moskee in Rabotwijk te Gent

moskeeprotest-1038x576.jpg

10:02 Gepost door Olaf Evrard | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, groene moskee, megamoskee, rabot, gent |  Facebook |